Gatufotogruppen 5 maj – Vänta in en bild

Gatugruppen träffades 5:e maj för att redovisa och diskutera tagna bilder på temat “vänta in en bild”. Ett tema som inspirerats av den London-baserade gatufotografen Nick Turpin.

Det hela går ut på att hitta en intressant plats med en byggnad med intressant utformning/arkitektur som utgör fonden för bilden man tar. Man inväntar sedan en eller flera person(er) som passerar in i bilden och fångar detta ögonblick.

Intressanta platser i Malmö och i Lund utgjorde bakgrunden till de inlämnade bilderna och som brukligt är bjöd dessa på en massa goda idéer och välfångade situationer.

Efter fikat diskuterades vilket tema som gäller för nästa möte, och vi endes om att prova på “gatuporträtt”, dvs vi tar bilder av personer i gatumiljö som vi först frågar om det är OK att ta en bild av.


Till nästa möte, som äger rum 9:e juni i klubblokalen start 18:15, tar vi med oss 4-5 bilder var på personer som vi fotograferat i gatumiljö.


Till slut en liten vädjan om hur bilderna skall namnges samt format och storlek. Som brukligt är skall bilderna vara JPEG-filer med 2000 pixlar längs längsta sidan och namnges enligt; förnamn-efternamn-gatuportratt-nn.
Om alla följer dessa enkla anvisningar kommer nästa referat betydligt snabbare efter mötet än detta referat.

Vi ses den 9/6
Ingemar

foto: Claes
foto: Sten
foto: Lena
Gatufotogrp 220505