Utmaningen och Utställning

Säsongens sista måndagsträff lockade trots soligt och fint väder ner ett bra gäng i lokalen. Jonas hälsade välkommen och påminde oss om att avslutningsträffen blir på en tisdag – den 7 juni. Styrelsen lägger de sista detaljerna i planeringen nästa vecka och kommer ut med närmare information. Men räkna med fotografering och korvgrillning!

Sussi var kallad till jobb och måste överlämna presentationen av Utmaningen till Tomas. Hon hade såklart gjort ett digert jobb med att sammanställa drygt 70 bilder på 18 inlämnade tema. Det var lite mer handfasta tema som instrument, färgglatt, blankt, dubbel, spår, stormigt och andra väldigt abstrakta som jämn, få, kallt, harmoni, skrattretande, fri och så de där mittemellan som kladdigt, återvinning, frossa, övergiven, på väg och dold.

Jonas via sin mobil, full koll på vad som hände framöver i FFiM.

Utmaningen 2022

Vi fick se bilder som lockade till skratt – som hur Conny kittlar sin sovande hustrus fötter med en fjäder (skrattretande), hur Wolfgang ifrågasätter att det inte längre är fri parkering på Dammfrivägen (fri), o på Peter under täcket med en termometer i munnen (frossa). Men också lite mer tänkvärda tolkningar som Lines bild på hur tiggandet på stans gator förändrats ().  Ja, ni som inte var med missade en massa fina foton!

Du som vill se det fina bildspelet som Sussi satt ihop kan ladda hem hela bildspelet här >> Bildspelutmaningen2022.pdf
OBS! det är en stor fil ca 80 Mb
och öppnas med t.ex Adobe Acrobat.

Jan Lundblad tolkade “Överflöd” med denna fina bild.
foto: Jan Lundblad
Peter tog en selfie med tempen i mun, för att presentera sitt ord -FROSSA-.
Tomas presenterade Utmaningen 2022, då Sussi var förhindrad.
foto: Rikard
foto: Conny
foto: Wolfgang

Sommarens projekt – HELA MALMÖ

Det blev en avslappnat lång fikapaus innan Anne-Grethe och Conny presenterade sommarens stora projekt Hela Malmö. Föreningen har blivit inbjuda till mötesplatsen för seniorer på Dammfrigården att ställa ut efter sommaren.

Så nu blev vi peppade att ta bilder runtom i Malmö, dels för en ny blogg på temat och dels till huvudnumret – själva utställningen. Det föranledde lite diskussioner huruvida Oxie och Bunkeflostrand hör till hela Malmö eller inte, och hur vi ska tänka med målgruppen seniorer. Men Anne-Grete och Conny hade svar på de flesta frågorna.
Huvudsaken är att alla nu ger sig ut med kameran vare sig det är till Kockumskvarteren, industriområden, kolonier eller till saker som helt enkelt händer i centrum.


Länk till Bloggen där vi alla laddar upp våra bilder.
https://bloggen.ffim.se/
Där finns alla andra detaljer om hur det är tänkt kring detta SOMMAR-projekt.
VAr med DU OCKSÅ !


Anne-Grethe och Conny presenterade sommarens projekt. Vi ska ha ihop en utställning till hösten – MEN FÖRST så skapar vi en blogg
foto: Rikard

Det var inte slut här – sen visade Conny en kort presentation hur vi ska tänka när vi fotograferar i stark sol. ”Skuggan är porträttfotografens bästa vän” var den genomgående röda tråden när han visade bilder på hustru och barnbarn i olika miljöer där solen silades genom pergolor, utskjutande tak, ingångar till tunnlar mm. Nog så viktiga tips inför sommaren.
Ja, sen kom han ju med några råd om blixtfotografering också, men då var klockan mycket och flera av oss hade nickat till och lyssnade inte så noga 🙂

text: Lena Boström

En gångtunnel ger fint ljus om man placerar modellen en bit in, så hon slipper solljuset rakt i ögonen.
foto: Rikard