Nu drar vi igång – 15 augusti

Sommaren är officiellt slut
den 15 augusti klockan 19.00
för Fotografiska Föreningen startar nämligen då
sin höst-säsong

Fast vi hoppas att sommaren ändå är kvar och att inte vädret slår om blir till halka och drivis. För på vår första Måndagsträff skall vi ha utomhusfotografering.

klicka för större bild

Så vi träffas vid Gripenstatyn (utanför HM-/Bekå-huset)Gustav Adolfs torg. Som vanligt är det sju slaget (19.00) som gäller för samlingen.

Tema för kvällen är tänkt att ge foto till vår utställning – HELA MALMÖ – du kan läsa mer om utställningen på >>
https://bloggen.ffim.se/index.php/om-hela-malmo/

Den första tisdagen därefter, 23 aug, så öppnar Kjelle och Jan-Erik upp vårt Tisdags-Café. Som vanligt har de kaffet och “kagerna” klara vi 18.30.
Sedan blir det Tisdags-café varannan tisdag.
Något planerat program är det ju normalt inte på vårat café, men just denna första café kväll så samsas de med Porträtt-gruppen. Se mer lite längre ner.

Vi träffas den 15 augusti kl 19.00 vid denna staty

Våra Fotogrupper

Redan veckan efter höst-starten så drar några av våra FOTOGRUPPER igång.

Först ut är Porträttgruppen som den 23 augusti, (samma kväll som Tisdags-cafét) skall hänga sin utställning “Hörn-porträtt”.
De har valt ut vilka bilder som skall vara med och fixat utskrifter hos Crimson.
– På träffen monterar vi bilderna i föreningens svarta A4-passepartouter och hänger upp dom på väggen samtidigt som vi dricker kaffe och myser och snackar om allt roligt som har hänt under sommaren, hälsar Anne-Grethe & Sussi

Arkitektur-gruppen har bokat onsdagskvällen 24/8 och tänker då titta på sin Sommaruppgift – tio arkitekturbilder någonstans utanför Malmö här i landet eller utomlands.
– Vi träffas kl 19.00 den 24 augusti. hälsar Ingrid.

Sven bjuder in till Bilddiskussion-gruppen dagen efter (25/8). Vill Du vara med hör av dej till Sven via Bilddiskusionsgruppens sida !

Gatufotogruppen hade som sommarens tema Gatufoto-Porträtt, så de träffas den 30 aug och tittar på dessa foton och planerar höstens program. Ingemar hälsar välkommen.

En bit in i september (7/9) så kallar Conny till samling i Blixt-Verksta´n. Där kan ALLA som vill lära sej hur man plåtar med blixt vara med. När man lärt sej grunderna, så lär Conny ut lite mer hur man kan använda blixten kreativt!

Resten av våra Fotogrupper har ännu inte bestämt något exakt datum, men det kommer att annonseras på Program-sidan, allt eftersom.
Givetvis kan du redan nu gå in och anmäla ditt intresse för resp Fotogrupp under fliken i menyn


Måndagsträff i lokalen

Måndagen den 29 augusti har vi åter vår Måndagsträff i FFiM-lokalen. Då visar Anne-Grethe sin hålkamera och pratar om hur den fungerar.

Många frågor kommer att rätas ut.
– Kan man fotografera allt med den?
– Hur ställer man in skärpan?
– Vad händer sedan med bilden?

Kom du ihåg att skicka in Månadens bild för juli? Då har du chansen att se vilken placering den fick!

Har du gamla eller för den delen nya fotoprylar du vill bli av med så har vi även en loppis under kvällen. Sugen på nya prylar? Skynda att fynda!


…och så rullar höstsäsongen fram

Det blir en kul och intressant höst med mycket foto. Måndagsträffarna kommer att besökas av olika fotografer, som berättar som sina bilder och hur de kommer till.
Du kan se vad Måndagsträffarna erbjuder på – PROGRAM-fliken

Mellan måndagarna så är våra fotogrupper ju i gång och det är bara att hänga på – om du inte redan är med i någon eller några fotogrupper.
Datum och tid för de olika fotogrupperna kommer att läggas in på Program-fliken och på resp fotogrupps sida.
Se mer om FOTOGRUPPERNA

Sist men inte minst, så har vi vårat Tisdags-Café. Precis som Måndagsträffarna är det varannan vecka, dock inte samma 🙂
Där träffas vi och snackar samt givetvis fikar, alltså lite mer socialt umgänge.

Välkomna till en spännande höst
// Styrelsen