Gatufotogruppen – Skuggor 221117

Vi var 9 personer som samlats för att redovisa månadens uppgift “Skuggor” i gatufotogruppen. Mötet började med en sen länge emotsedd visning av diabilder från New York 1998.

Det var vår nya medlem Maria Soons som tagit med diaprojektor och två kassetter med spännande bilder. Efter framgångsrik inställning av projektorn i höjdled kunde sedan visning påbörjas och förväntansfulla hade vi bänkat oss för att följa med på en rundtur i NYC.

Då bilderna tagits föer 911 var Twin Towers fortfarande på plats och Maria hade åkt upp till översta våningen för att ta översiktbilder. Vi kan se tornens skuggor över Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge, mycket påpassligt av Maria att förutse att dagens ämne var “Skuggor”.
Därefter var det tur för Financial District och Wall Street. Man har ju inte varit i New York på riktigt om man inte åkt med de gula taxibilarna och eller stannat för en “Hot dog” på gatan. Sedan ett besök på restaurangen i Bronx som i filmen “The Godfather” kallades “Louis restaurant” men i verkligheten heter “Old Luna restaurant”. Och avslutningsvis en glad lagens väktare någonstans i NYC.

Koncentrationen var på topp, när Maria matade fram sina bilder i diaprojektorn
foto: Ingemar
Lite nostalgi blev det när Maria under kvällen, visade diabilder från New York 1998
foto: Ingemar

Efter denna minnesvärda resa i tid och rum var det dags att redovisa mer nutida skuggbilder som medtagits eller skickats in inför dagens träff. Många hade kämpat med gråvädret i höst och inväntat de få dagar som bjöd på solsken och därmed bra förhållande för skuggor. Uppgiften hade lösts med olika angreppssätt och visade på bra kreativitet.

När alla bilder , kaffe och kaka hade konsumerats var det dags att lägga ut programmet för vårterminen 2023. Följande datum är vikta för träffar i Gatufotogruppen:

  • Januari 19/1
  • Februari 16/2
  • Mars 16/3
  • April 20/4
  • Maj 11/5
  • Juni 15/6

Uppgiften till mötet 19:e januari är en fortsättning på temat “Skuggor” men nu “tar vi ett steg ut ur skuggorna”.
Mer detaljer om uppgiften samt inspirationsbilder kommer inom kort i ett utskick till alla Gatufotografer.

Om du blir sugen på att delta med bilder i Gatufoto-gruppen, så skickar du ett mail till gatufoto@ffim.se då kommer du med i listan för kommande utskick.

// Ingemar

Några bilder på tema SKUGGOR
Se fler i bildspelet här under

foto: Tony M
foto: Christer L