Arkitekturgruppen – sist ut i år

Det var en intressant färgrik bildinlämning på olika färgade glas partier, som presenterades vid Arkitekturgruppens sista träff för året.

Temat för denna sista träff var – färgade glasfönster inifrån eller utifrån

Åtta stycken i gruppen hade med sej bilder. Många intressanta bilder, där olika kyrkor var den plats som de flesta hittat sina motiv.
Du kan se ett urval av gruppens foto i bildspelet längst ner på sidan.

Årets fotograf som är med i Arkitekturgruppen Lars G Truedsson  hade en intressant bild-jämförsel. På sina 3 st kyrkobilder (du kan se två av dem i bildspelet) kunde vi se hur väggens vita färg blev skiftade i nyans.
På ett foto blev bilden nästan blå och för kall, och på andra gick väggen i nyans ljusbrun. Anledningen till detta var givetvis att Ljuskronan i taket och själva ljuset i lokalen färgade kamerans inställning av färgtemperaturen. Så håll lite koll på detta när ni fotografera på samma ställe, men ur olika bildvinklar.
De flesta tyckte att den bilden blev bäst i en varm ton.

I halvlek, blev det sedvanlig FFiM-fika fast denna gång i forma av fralla med skink pålägg, till kaffet, istället för kakor. Detta blev uppskattat av kvällens deltagare.

Men Lines favorit är Sockerkaka med skinkpålägg. Det provade skrivande Reporter, med en “aha smakupplevelse”. Det går att äta Skinka med sockerkaka som en jul upplevelse till aveken med punsch 🙂

foto: Jan Fransson
foto: Robert de Maré
foto: Robert de Maré
foto: Robert de Maré

Sist på kvällen visade Robert upp amerika bilder från sin senaste tur med Göran “över där”over there”. Mycket intressanta bilder i arkitektisstruktur allt från skyskrapor till motell och även baksidan på Amerika visade han foto från.

Text: Ulf Svensson