Julavslutning 2022

Terminsavslutning i december betyder julfest med glögg, lussebullar o gottepåse. Uppslutningen var god och när klockan slog 19 och glöggserveringen startade hade det varit nästan fullt vid borden en god stund redan.

Niklas serverar glögg.
Foto: Conny Magnusson
Tomas hälsar välkomna.
Foto: Conny Magnusson

Styrelsen hade handlat hem godsaker, lagt fram juldukarna, tänt de små juleljusen och släckt ner lite för att få stämningen rätt. När sen glöggmuggarna var tömda och pepparkakorna uppätna delades en fotoquiz ut där borden fick tävla i lag. Koncentrationen var på topp och pannorna lades i djupa veck. Alla gjorde så bra ifrån sig att nästa år får det bli en svårare tävling… Två vinnande lag – Dreamteam och Skumtomtarna – tog hem 9 av 10 möjliga poäng och fick pris i form av en fin årsbok från riksfotoföreningen från tidigare år.

Lena redovisar av Quizen.
Foto: Conny Magnusson
Foto: Conny Magnusson
Foto: Conny Magnusson
Foto: Conny Magnusson

Det var en programpunkt kvar som skjutits upp under hösten – bildvisning från utflykten till Helsingborg 23 oktober som Line höll i. Med lite gliringar till de som varit med och inte skickat in bilder! Men det nya området Oceanhamnen söder om Knutpunkten såg ut att vara väl värt ett besök med kameran.

Line presenterar Helsingborgsbilder.
Foto: Conny Magnusson

En återkommande punkt på julavslutningen är utdelning av Riksförbundets Årsbok. I årets utgåva hade föreningen fått med inte mindre än fyra bilder – av Susanne Bogren, Lena Boström, Anne-Grethe Holt och Sven Karlander – och dessa fick sitt eget exemplar i julklapp. Den kostar 100 kronor om man vill ha ett eget exemplar.

Foto: Conny Magnusson

Kvällen avslutades med årets höjdpunkt – månadens bild. Först var det genomgång av poängen från novembertemat Höstskörd. Som vanligt är det några som inte är så nöjda med juryn och andra som tycker att den är toppen! Sussi Bogren tog hem en välförtjänt 10-poängare denna gången.

Med alla deltävlingar avklarade kunde då Årets Fotograf högtidligen meddelas. Lars G Truedsson blev lycklig vinnare av vandringspokalen med sina 46 p, Sussi Bogren god tvåa med 45 p och även Ingemar Ljungdahl fick diplom för sin tredjeplats med 43 p. Det var tajt med poängen och novembertävlingen blev helt avgörande för slutresultatet – precis så spännande som det ska vara! Glöm inte att det är hög tid att titta på vilka tema som gäller för 2023.

Foto: Conny Magnusson

Helga avslutade med att tacka för det gångna året och undrade om någon ville säga något. Jodå, ett par medlemmar kände sig manade, bl a Sussi som hade ett meddelande från fotografen Anders Roos. Han håller på att ställa samman en bok om Sweden Rock Festival och tar gärna emot bilder därifrån framförallt från 90-talet. Hör i så fall av er till anders@andersroos.nu

Text: Lena Boström

Foto: Richard Persson
Foto: Conny Magnusson
Foto: Lena Boström
Foto: Conny Magnusson
Foto: Conny Magnusson
Foto: Lena Boström