Yrkesporträtt – 230215

Två bil- och två cykelverkstäder med mekaniker. Ja, det var några teman från porträttgruppens redovisning av temat ”Porträtt av en yrkesperson”. Uppgiften gick ut på att planera och genomföra ett porträtt av en valfri yrkesperson.

Det blev många skratt och frågor när var och en fick beskriva hur man hade gått tillväga för att förbereda fotograferingen och hur det sedan gick i verkligheten.

Anne-Grethe Holt hade mest otur, bland annat ville hundarna på ett hunddagis inte vara med på bild. Hennes lyckade porträtt av en fotoaffärsinnehavare var plan D.

Peter Sandén var mest ambitiös – han åkte ända till Gotland för att få de bilder han ville ha från filmskolan där hans systerdotter går.

Framför allt hade alla haft väldigt roligt under uppgiften och berättade om människorna de hade fotograferat och vad som hade hänt under deras möte. OCH det är ju vad porträttfotografering är när det är som bäst – möten med okända människor där man får lära sig något nytt!

Uppgiften till nästa träff är ”visuell poesi”.
Fotografera ett porträtt på ett poetiskt sätt, t ex genom en regnig ruta, i färg eller svartvitt. Läs mer här >> visuell_poesi_plan.pdf

Nästa möte är 29:e mars.
// Lena och Jonas

Foto: Peter Sandén
Foto: Kenneth Håkansson

Klicka på övre vänstra bilden – för bildspel