Arkitekturgruppen 230322 – Kontraster

Arkitekturgruppen träffades den 22 mars.

Uppgiften till denna träff var 3-5 bilder på Kontraster. Ta en bild på en byggnad där det är stor kontrast till byggnaden bredvid eller mitt emot.

Var och en hade letat upp byggnader där det verkligen var kontraster. Det var hus intill varandra i olika grälla färger, helt renoverade sammanbyggda med slitna inte underhållna.

Vi såg byggnader från helt olika tidsepoker intill nybyggda, sammanbyggda med fasader i helt olika olika material, byggnader från andra länder med stora kontraster. Vi diskuterade bilderna och insåg vilken stor variation av byggnader det finns och så stora kontraster.

foto: Lars G Truedsson

Här under är några av de bilder vi tittade på under kvällen

Nya Zeeland
Vid varje träff är det någon som visar arkitekturbilder från en resa inom- eller utomlands. Så efter genomgång av bilderna från uppgiften fick vi se bilder från Nya Zeeland, som Tony Mellsop visade. Det var intressant att se arkitekturen där och landskapet. Nästa möte blir onsdagen den 19 april kl 18.30. Då ska Christer Lindberg visa bilder och berätta om en resa i Amerika.