Landskapsgruppen – Kulturens Östarp

Kulturens Östarp är ett friluftsmuseum mellan Veberöd och Blentarp som köptes 1922 av Kulturens grundare Georg J:son Karlin. 
Anläggningen består av Östarps gamlegård, en typisk skånsk fyrlängad gård från 1812 och Alrik Jönssons gård från 1907 samt Möllegården från 1924. Dessutom Östarps gästgivaregård. 

På sommaren bedrivs hästdrivet jordbruk enligt gamla principer.

Den 29 januari gjorde landskapsgruppen en utflykt till Östarp. 13 påpälsade och glada medlemmar kom dit. Vädret var bra, men det blåste kallt, så det gällde att hitta lä mellan de gamla husen. Vi fotograferade i 90 minuter och avslutade med obligatorisk fika.

…och fika är som vanligt VIKTIGT!
Delar av gänget i Kulturens Östarp

Så här skoj och så här ser det ut när Landskapsgruppen är kreativa!
Klicka på bilden nedan så startar bildspelet

Vi jobbade med 2 teman. 

Anne-Grethe förslog “Vattenmöllan” att fotograferas på ett kreativt sätt och jag temat “Landet längesedan”.

Till mötet i torsdags, 2/3, skulle var och en visa 4 bilder, 2 på varje tema, och vi brukar dessutom fotografera en del “kringbilder”.

I torsdags kommenterade var och en sina bilder och så blev det eftersnack och fika. Ett trevligt fotomöte i social anda.

I bildspelet här under ser du 2 bilder ur vardera temat från varje deltagande fotograf.

2 fina exempel på teman
Landet länge sedan & Kreativ bild av Vattenmöllan

Tema “Landet länge sedan”
foto: Frida
Tema “Vattenmöllan”
foto; Sven K

Vi var några som diskuterade färgkostnad för skrivare och om det var lönt att köpa en skrivare vs att skicka till Crimson. Vi kom inte fram till någon färgkostnad, men vi var överens om att det blir billigare med Crimson om man inte skriver ut så ofta.

Jag har hört i diskussioner att man ska skriva ut sina bilder, eftersom det ger en fin känsla att hålla sin bild i handen, bättre  än att se den på skärmen. Dessutom har man en möjlighet att bedömma den bättre och lära sig.
Personligen låter jag bara skriva ut bilder, när de ska hänga på väggen hemma eller på en utställning, och då skickar jag dem till Crimson. Men jag borde kanske tänka om. Det är ju också en kostnadsfråga.

Jag brukar följa en kanadensisk proffsfotograf som både fotograferar digitalt och analogt och som pratar pedangogiskt och tydligt.

Här är en länk till hans video som handlar just om printing. 

Tyvärr kommer 2 st reklaminslag under videon som man kan klicka bort efter en stund.

Filmen är 20 minuter lång.

Vänliga hälsningar
Wolfgang