Köpenhamn i maj

FFIM på fotoutflykt

I hård konkurrens med Malmö fotodag, engelska kungens kröning och ett något svalt och blåsigt väder hade 6 medlemmar i FFIM och en inbjuden gäst från Ystads fotoförening samlats under stora anslagstavlan på centralstationen i Malmö.

Efter kort väntan på eventuella eftersläntrare tog vi oss ned till spåret och kunde stiga ombord på ett ganska tomt tåg.

Efter en lång väntan annonserades att vi inväntade ett annat tåg till Köpenhamn som blivit omdirigerat till verkstaden och helt plötsligt var tåget fullt till sista plats. Sedan vidtog en lång väntan innan tåget så sakta kunde avgå från station.

Väll framme på Hovedbanegården i Köpenhamn tog vi oss ut ur stationen samtidigt som vi saknade 2 av vår medresenärer.

Efter några sökrundor beslöt vi oss till slut att ta oss till Metro stationen på Rådhusplatsen för att åka med Metro-linje 4 till Orientkaj, som var vårt första mål på resan.

Orientkaj är slutstation på M4-linjen och invigdes 2020, men området hör ute i Nordhavn är fortfarande som en stor byggplats. Samtidigt som vi kommit ut ur stationen upptäckte vi de två medresenärer som vi “tappade bort” på Hovedbangården. Sålunda var den lilla truppen samlad för fotograferande i och omkring Orientkaj med avstickare till Svanemölle kraftstation som tornade upp sig på andra sidan av hamnbassängen. Vi hade bestämt oss för att återsamlas på Nordhavn Metrostation klockan 13:00.

Trots tågproblem, så vågade alla åka förarlöst på Metron 🙂
foto: Wolfgang
Metron for genom underjorden och i tunnlar OCH alla plåtade.
foto: Anne-Grethe

Eftersom undertecknad valt S-togs stationen i Nordhavn i stället för M-stationen uppstod viss förvirring men med telefonens hjälp avtalade vi ny samlingspunkt till Kongens Nytorv där vi skulle hitta lämpligt ställe i Nyhavn att inta frokost. När undertecknad sedan kom till M-stationen i Nordhavn träffade jag åter de övriga deltagarna och siktet ställdes på Kongens Nytorv, och återigen var truppen samlad sånär som på två som valde att åka hem lite tidigare.

Övriga vädrade genom folkhavet och hamnade på Skipparkrogen för en bit mat. Nöjda och belåtna med maten och en trevlig samtalsstund bestämde vi oss för att promenera Ströget upp till Hovedbangården för resa hem till Malmö.

…allt kan bli en bra bild
foto: Wolfgang
Dennis hittade en båt bakom galler.
foto: Anne-Grethe
…och mat är alltid gott.
foto: Anne-Grethe
foto: Wolfgang

Med Wolfgangs hjälp fick denna bit ett musikaliskt tema, då vi besökte det hus där Mozarts änka hade bott under ett antal år i Köpenhamn.

Slutligen gjordes ett besök på Café Vivaldi för intagande av diverse bakverk och sorbet-glass. Gruppen enades enväldigt att utse Jonas B. till samordnare av ett bildspel med motiv från utflykten. Detta kommer att visa under höstsäsongen.

/Ingemar

Nästan hela gänget på bild. Fr v Wolfgang, Anne-Grethe, Dennis, Mario, Tommt samt Göran från Ystad FK. Saknas på bilden gör fotografen Ingemar
Wolfgang lär Nikonen jobba ordentligt.
foto: Anne-Grethe
Fotografering av den fantastiska marken i Köpenhamn 🙂
foto: Wolfgang
…undrar om det blev något
foto: Anne-grethe