Modeller & främlingar – Porträttgruppen

Porträttgruppen sammanstrålade en sista gång för terminen för att gå igenom bilderna från utomhusfotograferingen i Lund den 24 april.

Första uppgiften i Lund var att testa parfotografering med ett gift par och en mor/dotter. Bantorget i Lund fick agera kuliss med bl a magnolia, röda mattan in till Grand Hotel och den praktfulla fontänen.

Andra uppgiften var sedan att ta en bild av en främling på stan. Det var en väldigt kylig kväll och det normala vimlet på Lunds gator lyste med sin frånvaro. Men när gänget väl hittade någon att plåta var det inga problem att få lov och ta bilderna.

Under bildvisningen får vi en liten trevlig historia bakom varje bild. Bland annat så har Paul fått en efterbeställning på en förstoring av sin främling.

Läsåret summerades och deltagarna på plats fick utvärdera och önska sig hur hösten ska läggas upp. Vi noterade och återkommer med ett förhoppningsvis spännande höstprogram.

Sommarens uppgift delades ut –
arrangera ett porträtt med hjälp av speglar.

Faktiska speglar och inte speglingar i fönster eller liknande. Låt fantasin flöda med hjälp av små speglar, trasiga speglar, flera speglar på en gång. Du hittar dem hemma, i billiga möbelvaruhuset och på loppis.

Se till och ha spegelbilderna klara i mitten av augusti så återkommer vi med höstens datum.

Trevlig sommar!
Lena & Jonas


Här under kan du se några av de deltagandes porträtt –
både Parfotografering & Främling

Lena fotograferar och Peter assisterar och resultatet syns här under…
foto: Lena