Arkitektur och Natur – 230531

Arkitekturgruppens uppgift den här gången var Arkitektur och natur.
Under de gångna åren har vi haft många uppgifter på att ta bilder på detaljer av byggnader, hela byggnader, kontraster mellan dem bl a.

Förra gången tog vi bilder på arkitektur och människor något som vi inte gjort tidigare. Nu var det dags för arkitektur och natur. Det blev många intressanta bilder att titta på och diskutera. Det blev arkitektur och växtlighet av alla slag.

De som inte kunde närvara på mötet hade möjlighet att skicka sina bilder så vi kunde titta på dem på mötet. Vi gör bara små ändringar i en bild t ex beskär något. Men vi diskuterar hur bilden skulle blivit med vissa ändringar och det är givande.

foto: Ulf Svensson

Ett stående inslag är Resebilder. Den här gången var det Robert de Maré, som dels visade ett bildspel med 31 bilder på trädgrenar och skuggor på tegelmur. Det var mycket intressant!
Sedan visade han foton från en resa i Kina. Vi fick se arkitektur från mycket stora städer med moderna byggnader och också i traditionell stil. Det var berikande både att se bilderna och höra berättelser från ett land långt borta. Det är något vi gläder oss åt.

foto. Robert de Maré
foto. Robert de Maré
foto. Robert de Maré
foto. Robert de Maré

Före pandemin brukade gruppen resa på fotoutfärder med Sommarkortet till olika städer i Skåne och även till Köpenhamn. Detta kan vi göra denna sommaren också om intresse finns.

Efter sommaren ska Arkitekturgruppen ses onsdagen den 6 september kl 18.30.
Uppgiften är 3-5 arkitekturbilder med fritt valt tema.

Jag önskar er alla En glad fotosommar och välkomna tillbaka i september!
Ingrid Nilsson