3 nya utställare

Nu är det nya bilder på våra väggar. Vi har ju tre olika ställen där du som medlem kan få ställa ut dina foto.
Du kan läsa mer om det går till på
>> https://ffim.se/ha-en-egen-fotoutstallning/


Oddners sal

Tomas Nilsson ställer ut i Oddners sal

Min flickvän och jag har gjort flera bilturer i USA genom åren och sommaren 2023 var det dags för ännu en tur. Den här gången hade hon bestämt att vi skulle åka från Austin, Texas där hon bor, till Mackinac Island i norra Michigan; inte så långt från kanadensiska gränsen.
Detta för oss svenskar tämligen okända resmål var på grund av att hon ända sedan ungdomen varit svag för en film “Somewhere in time” med Christopher Reeve som spelades in på ön. Jag hade själv inte sett filmen innan resan, men hon berättade för mig att ön var en unik plats där motorfordon inte tilläts köra i land. Detta förbud har gällt på ön sedan slutet av 1800-talet och därför sker alla transporter antingen med häst (och vagn) eller på cykel…eller till fots, vilket var hur vi förflyttade oss mesta delen av tiden..
Det var en mycket avkopplande tid på ön där man aldrig hörde en bilmotor utan istället hästars klapprande hovar längs gatorna, ackompanjerat av cyklars ringklockor. Det kändes på sätt och vis som att man förflyttades tillbaka i tiden till tidigt 1900-tal, då många av husen på ön byggdes.

//Tomas Nilsson

Christers rum

I vår “soff-hörna” hittar vi nu och någon månad framåt några av Tommy Cronholms bilder.
Det är foto som han tagit från sin lägenhet på 6:e våningen i närheten av Mobilia.
Den äldsta bilden han visar är från några år inan pandemin, närmare bestämt i nov 2017. Hanfyller sedan på med bilder från åren 2019 och 2020. Samt tre från 2021 och avslutningsvis en från februari i år.

Tommy Cronholm hänger sina foto i Christers rum

Fem i Köket

I köket finner vi Bengt Johanssons bilder

Vår minsta utställnings plats är Fem i Köket. Den ser du när du passerar köket eller när vi går för att hämta fika.
Bengt Johansson har här valt 5 st bilder från en workshop han var på vid Trandansen i Hornburga-sjön. Det var i månadskiftet mars-april som han fångade tranornas dans med kamera.

I köket används våra svarta passepartouter, som utställaren själv får montera i.