Arkitekturgruppen – 230906

Arkitekturgruppen träffades onsdagen den 6 september. Det var roligt att ses efter sommaren och ta del av varandras bilder. Det var fritt val av arkitekturbilder från den gångna sommaren.

Mötet inleddes med att en ny medlem i gruppen, Leif Mohlin berättade om sitt arbete som filmfotograf. Han arbetar som filmproducent med ett eget bolag. Genom arbetet med långfilmer och TV-serier har filmfotot alltid stått honom nära.

Nu har han blivit medlem i arkitekturgruppen för att möta  andra som tänker på arkitektur och få ta del av både tankar och bilder. Det han berättade om var förarbetet till en film som heter Bibz. Det är en TV-serie i 12 avsnitt som har premiär på UR (URplay t ex) i november. Målgruppen är 3-5 år och den animerade krabaten Bibz berättar om olika djur för 3-5 åringar.

Därefter tittade vi på våra bilder. Vi fick se olika bilder från Hyllie där en stor byggnad helt i trä växer fram. Det var också byggnader i Scotland och olika typer av byggnader från runtom i Skåne, Stockholm och Krakow.
Vi diskuterade bilderna och de olika typerna av byggnader.

Nästa arkitekturträff blir torsdagen den 5 okt kl 18.30.
Uppgiften till nästa gång blir: Gatstenar gamla, slitna eller nya, kanske i vackert mönster. Välkommen! Ingrid Nilsson

foto: Leif