Gatufoto-gruppen – Dussinet fullt

21:e september hade dussinet gatufotografer samlats i klubblokalen för att redovisa och diskutera omgångens uppgift.(Uppgiften tog avstamp i vår föregående diskussion kring GDPR och vad vi kan göra för att personer i våra bilder blir mindre igenkännbara.

Sten hade funderat ut 8 olika tekniker/angreppssätt som man kan använda sig av. Merparten av visade bilder hade använt sig av en eller flera av de föreslagna teknikerna. Mest populära var nog bilder bakifrån och bilder med personerna avbildade som siluetter i starkt motljus.

Sammanfattningsvis blev det ett åttiotal bilder där man tydligt kunde se hur fotografen tolkat och använt sig av de föreslagna teknikerna.

 

Efter fikat inledde Sten med en presentation kring “En bra bild”, som en inledning till kommande möte då vi skall bekanta oss med bildanalys och så småningom kunna göra oss mogna att titta på lite bildanalys/kritik av inlämnade bilder. Tanken är att förflytta oss med små steg i förståelsen av bildanalys/kritik så att alla skall kunna sig bekväma med att få sina bilder granskade i gruppen samt kunna få konstruktiv feedback på sin bild och på så sätt hitta nya angreppssätt att utveckla sitt fotograferande.

Vi kom överens om att nästa möte görs om till en fotovandring i Malmö med inslag av mörker och ljus, återkommer till respektive medlem i gruppen med en mer preciserad uppgift inom en vecka eller två. Samling sker på Stortorget kl 18:15 nedanför kungastatyn.

VI har också bestämt att bilder till Gatufotogruppens utställning i stora salen skall lämnas senast 20 oktober. Inget tema utan var och en tar sina favoritfoton (2-3 st) tagna under 2023. Detaljerna kring filstorlek och utskriftsformat kommer i separat mail till deltagarna. Vi kommer at “hänga” våra bilder i månadsskiftet oktober/november.

Vi ses 19 oktober för en fotovandring i oktoberkvällen (alla håller tummarna för tjänligt väder).
//Ingemar