Porträttgruppen – 80-tals stuk!

Åttiotalet var det roligaste årtiondet. Det tog vi fasta på i porträttgruppen och hade 80-talet som tema till kvällens träff. Vi hade inte fått in så många bilder (det diskuterades om temat var för begränsat), men de bilder som vi hade fått in var av bra kvalitet och vi hade många skratt och diskussioner. Vi diskuterade hur vi hade tagit bilderna, vilket också var intressant.

Ett årtionde är bildmässigt en lång period, och med lite spill åt vardera hållet blir det en period på 12 – 14 år. Vi började bli osäkra på vad som egentligen var 80-tal och ser det egentligen inte lite ut så nuförtiden också? Men det fanns inget rätt eller fel – inspirationen och den egna tolkningen var det viktiga.

Nästa uppgift
Något som också håller 12 – 14 år är bilar. Och temat till nästa gång är ”Använd en bil för att förstärka ditt porträtt och visa vem personen är eller en sida av personen du porträtterar.
Alla vet väl till exempel hur en Citroënmänniska är? Basker och Gauloise! 🙂

Uppgiften till nästa träff som är torsdagen den 12 oktober kl 18.30 blir att ta ett porträtt med rekvisitan BIL. 

Använd en bil av något slag – gammal, ny, snygg, ful, originell för att förstärka ditt porträtt och visa vem personen är, eller åtminstone en sida av personen du porträtterar. 

Under mötet fick vi tips om olika bilträffar, bl a Borgeby slott om tisdagkvällarna kl 16-20 i september. På hemsidan car.info hittar ni flera bilträffar på olika platser i Skåne under september om ni väljer att gå den vägen.

Mejla in max 5 bilder till lena@ffim.se senast söndagen den 8 oktober. Som vanligt får bilderna vara max 2000 px på den längsta sidan och döpta med ert namn.

Vill du också vara med i porträttgruppen?
Anmäl dig här: 
https://goo.gl/forms/wSVA5lw21iv1n9aM2

foto: Lena

Lena & Jonas