Kvälls fotovandring med Gatufoto-gruppen

Vi samlades vid Stortorget klockan 18, och trots det ogästvänliga vädret var vi en ihärdig grupp fotografer som inte lät vädermakterna avskräcka oss.

Ulf, Lars G, Christer, Claes, Camilla, Robert, Marvin, Line, Tony och Sten var alla där, men tyvärr kunde vårt ankare, Ingemar, inte vara med på grund av sjukdom.

Vädret var verkligen inte på vår sida – det var kallt, ruggigt och vinden slet i oss. Vi beslutade tidigt att göra vandringen lite kortare med tanke på förhållandena och bestämde oss för att avsluta på Paddy vid halv 8.

Innan vi gav oss ut i jakten på stadens ljus i mörkret, hade vi en kort diskussion om uppgifterna till nästa möte och delade några fototips med varandra.

Så begav vi oss ut, enskilt eller i små grupper, i jakt på ljuset i mörkret. Sten tog hand om en grupp som ville ha lite mer vägledning när det kom till fotografering.

Efter vandringen samlades vi på Paddy, där vi kunde skydda oss från det tuffa vädret och värma våra frusna kroppar – några med varma drycker och andra med något kallare. Vi hade trevliga diskussioner om kvällens fotografering, uppgifterna till nästa gång och hur vi kan göra Gatufotogruppen mer intressant för andra.

Trots det dåliga vädret kändes det som om vi hade haft en trevlig kväll tillsammans.

Det är viktigt att komma ihåg att detta bara var en övning inför vår
kommande träff och visning den 16 november.
Så det finns många fler kvällar framöver för att ge sig ut och fotografera.

/Stenivo

In under tak efter en blåsig och blöt fotovandring