Porträtt i bilmiljö

Porträttgruppen har klarat av ytterligare en uppgift. Den här gången var det att ta ett porträtt med en bil av något slag som rekvisita.
Gruppen hade fått lite inspirationsbilder bl a från tjusiga bröllopsplåtningar med vita Bentleys och gamla folkvagnsbubblor.

Men även om det ju inte är så vår krassa verklighet ser ut så kom det in en hög porträtt fulla av kreativitet med den typen av bilar som vi kunde hitta. Dessutom så var Anne-Grethes bilder tagna i Australien och Bos i Österrike så ambitionerna att skicka in bilder är höga och det är vi i gruppen glada för.

Som vanligt försöker vi analysera fotona på ett bra sätt och peppa varandra till fortsatta porträttfotograferingar.

För alldeles strax kom ju en ny utmaning som vi kallade för ”Mauro Scocco-uppgiften”.

Vid nåt tillfälle i nån tidskrift fanns en artikel om just Mauro Scocco där fotografen placerat sitt objekt i en massa situationer i olika delar av hans hem och med olika kläder, där han ”gör” saker – plinkar på gitarren, håller en kopp kaffe, sätter på skivspelaren mm. Den här idén får nu deltagarna i gruppen omsätta med en person de vill porträttera.

Och vi ser verkligen framemot det resultatet till vår nästa träff,
som är den 6 december.
Dina bilder skall som vanligt mailas minst 3 dagar innan och vara i jpg-format, 2000px på längsta sidan OCH namnade enligt gängse norm : förnamn-efternamn-löpnr –

Och du vet väl att alla medlemmar är välkomna på träffarna och titta på bilderna utan att ha skickat in några egna?

Jonas & Lena

foto: Jonas