Klubbmöte i Gatufotogruppen

Terminsavslutning Gatufotogruppen 2023-11-16

Höstterminen avlutades med möte i klubblokalen och redovisning av nattbilder från vår fotovandring 2023-10-19. Fotovandringen hade samlat 10 ihärdiga fotografer som trotsade en blåsig och till del regnig oktoberkväll.

Bildvisningen hade också samlat 10 fotografer, dock inte exakt de 10 som deltog på fotovandringen, några av dessa hade förhinder till visningen och några tillkom som varit ute på egen hand och fotograferat i natten. Merparten av bilderna var från Malmö, Lund och Ystad och sedan tog Kjelle oss på en resa till Budapest.

foto: Robert G

Efter bildvisning och fika tog Sten vid och presenterade tankar kring bildlkritik. Syftet med presentationen av bildkritik är att skapa ett gemensamt underlag för “samtal kring en bild” där vi ger fotografen av bilden ett antal nya vyer att  betrakta bilden och att ge individuella kommentarer på vad vi gillar i bilden samt vad som kunde gjorts annorlunda. Förhoppningsvis får samtliga deltagande ett antal nya idéer och tankar som kan användas i kommande fotouppgifter.

Vårterminen -24
Vi kommer att mjukstarta till vårterminen då 2-3 personer på egen begäran ber att få ett samtal kring sin bild och 4 olika personer får en bild var att samtala kring efter att den som tagit bilden gett en kort berättelse om bakgrunden till bilden, vad den skall berätta och om man använt någon speciell teknik då man tog bilden. Med erfarenheterna från dessa inledande samtal kommer vi sedan att fortsätta under kommande möten under vårterminen.

Vårterminens möte i klubblokalen är spikade, och kommer att infalla;
18 januari, 22 februari, 21 mars, 18 april samt 23 maj.
Utöver dessa datum kommer vi att hålla 1-2 fotovandringar, datum och plats kommer när vårterminen är i gång.

foto: Leif

Uppgiften över julhelgen…

…handlar just om de stundande helgerna. Tanken är att fotografera ståmningar före, under och efter helgerna. Tänk på att ta med några typiska element som talar om att bilderna är tagna kring helgerna i december, t.ex.

  • Tomtar eller andra figurer kring jul och nyår.
  • Snö
  • Is
  • Vinterlek
  • Julstämning
  • Nyårsstämning

Egna idéer utöver ovan listade är också välkomna.
Totalt 6 bilder lämnas in på gatufoto@ffim.se eller via Wetransfer. Och de vanliga storleks och namnreglerna;
2000 pixlar på långa sidan och namngivna “förnamn-efternamn-helg1,2..6.jpg

Ha en trevlig och god helgperiod så ses vi 18 januari för första vårterminsträffen.
//Ingemar