Arkitekturgruppen –

Vi hade Arkitekturträff den 28 februari och uppgiften till den dagen var: Arkitektur och skulptur.

Mötet inleddes med information om kommande aktiviteter, bl a om gruppens utställning i FFiMs lokal i mars. Det var en stor skara med en ny medlem också, som hälsades välkommen.

Dagens resebilder visade Robert de Maré från ett besök i Berlin i januari i år.Det blev lite ovanligare bilder därifrån med snö och lite människor ute. Bl a hade han besökt Tiergarten och monumentet till de sovjetiska soldater som stupade under andra världskriget. Minnesmärket restes efter krigsslutet 1945.I närheten ligger stadsporten Brandenburger Tor.Vi fick också se bilder från Deutsches Historisches Museum, ett museum för tysk historia och Humboldt Forum.

Arkitekturen på Humboldt Forum harmonierar tydligt med en kontrasterande kombination av ultramoderna byggnadselement och de rekonstruerade skulpturala fasaderna av Berlins tidigare barockpalats.

Efter resebilderna tittade vi på bilderna från uppgiften Arkitektur och skulptur, fem bilder från vardera.

Vi upptäckte att det finns liknande utsmyckningar på byggnader i Malmö som i Berlin. Det finns vackra små skulpturer och mönster på många byggnader i centrum av Malmö. Det gäller bara att höja blicken för att få syn på alla utsmyckade fasader. Vi fick också se bilder på skulpturer i samspel med arkitektur från Lund, Trelleborg och Berlin.

Nästa Arkitekturträff blir onsdagen den 27 mars kl 18.00.

Välkomna!
// Ingrid

foto: Renuka D
foto: Sven K