Arkitekturgruppen – Fult & Vackert

Arkitekturgruppen träffades den 27 mars och det var stor uppslutning.

Uppgiften till denna kväll var att ta bilder på byggnader som vi tyckte var fula och vackra och motivera varför vi tyckte si eller så. Det hela blir helt subjektivt, men vi måste tänka efter och inte bara passera byggnader.

Det blev många olika byggnader, som vi fick ta ställning till. Det vi funderade över var t ex betydelsen av färg, enformighet eller utsmyckningar. Vi insåg att för somliga var en byggnad väldigt ful, medan andra kunde uppskatta den.

Jan Lundbladh visade arkitekturbilder från en resa i norra Spanien, som verkligen var intressanta. Det var trånga gränder i Pamplona, dock utan framrusande tjurar, det var Guggenheim muséet i Bilbao, som var imponerande, liksom en bro ritad av arkitekten Calatrava, som också ritat Turning Torso och slutmålet, som var Santiago de Compostella, liksom för tusentals från hela världen som går den 80 mil långa pilgrimsvandringen.

Uppgiften till nästa gång i slutet av april blir “Arkitektur och speglingar“

Ingrid Nilsson