Projektgruppen – inspiration och hjälp

– Jag behöver inspiration, sa Marie-Lousie, när frågan gick bordet runt, om vad som var anledningen till att man ville vara med i Projekt-gruppen.

Och inspiration blev det under kvällen. Det visades och berättades om hur man gått till väga för att komma fram till sitt mål eller projekt. Oavsett om det gällde en bok eller t.ex en utställning. Det var flera som redan var igång med att plocka ihop bilder till en bok eller hade en idé om ett projket.

Under kvällen så berättade och visade bl.a Anne-Grethe sina anteckningar från en workshop hon gick för några år sedan. I sin stora anteckningsbok (stor som ett A2-ark) där hon skrev ner tankar och bildideér, samt la in kontaktkartor på testbilder. Allt samlat och lätt att lägga till i eller ändra i.
Det var några stycken till som kände igen sej i det där med att använda en anteckningsbok, för att komma ihåg bra ideér på både komposition och innehåll till kommande foto, samt även var när och hur man kan plåta, för att få fram det man vill visa.
Undertecknad använder mobiltelefonen och minesantecknar med den. Både tänkbara platser och bildideér. För mobilen är bra, för den är ju alltid med, eller…

Vi har oxå dragit igång ett gemensamt projekt, där var och en (som vill givetvis) ska skapa en liten fotobok.
Det var flera som redan provat på att göra sådana små böcker. Formatet är A5, med brun lite styvare papperspärm och med 24 sidor med plats för foto och text. Den trycks med 6-färger på obehandlat vitt naturpapper.
Programmet som som används för att skapa boken, finns i två versioner. Ett där man gör hela boken online och ett där man laddar ner samma program, till sin egen dator (mac eller PC).

Det finns färdiga mall-sidor, men man kan också göra egna layouter. Även om det lite krångligare, så är det desto roligare 🙂

Den lilla boken är en av Crimsons många olika fotoböcker – läs mer här >> Fotojournal <<
Här är två av de böcker som jag gjort.

Har du någon idé som du vill realisera, men inte fått “tummarna ur …”, kom ner till Projektgruppen, så kan du kanske få lite mer inspiration och kanske hjälp med det som du tycker verkar svårt.
Eller känner du att du VILL göra något, dra igång ett litet projekt eller så – DU är givetvis lika välkommen!

För DU som är medlem i FFiM är
VÄLKOMMEN i ALLA fotogrupper!

Diskusionerna och tips “for över bordet” mest hela kvällen.

Jag hoppas och tror att Marie-Louise fick en del inspiration av kvällens alla diskusioner, tips och ideér.
…och det får vi kanske veta vid nästa träff, som blir den 8 maj. Som vanligt träffas vi kl 18.00.