Resultat 2019

TOTALT RESULTAT EFTER 8 MÅNADER

Lars G Truedsson 31 Anna Erlandsson 9
Robert de Maré 27 Autumn Strahammer 8
Sussi Bogren 26 Peter Kåveland 8
Sven Karlander 26 Edgar Ackermann 8
Anne-Grethe Holt 23 Britt-Marie Löfgren 7
Claes Jonsson 21 Gun-Inger Arvidsson 7
Anders Blom 20 Pelle Sjöberg 6
Niklas Svensson 19 Barbro Posner 6
Wolfgang Gerlach 18 Ingemar Mårtensson 6
Lars Åkesson 17 Anette Berggren 5
Marie Barge 16 Olivia Ahlberg 5
Christer Lindberg 15 Anders Grönlund 4
Ingemar Ljungdahl 13 Ingrid Nilsson 4
Anders Bruun Skov 12 Lena Boström 4
Ulf Svensson 11 Rune Karlsson 3
Gert Jacobsson 10 Tommy Cronholm 2
Iwona Åkesson 10 Ingvar Adnerhill 1
Patrik Nilsson 10 Rolf Olsson 1
Bengt Karlsson 10 Kenneth Ekdahl 1
Peter Johansson 9 Tomas Nilsson 1

 

Augusti månads bild

Augusti månads juryuppdrag gick till Ulf Nilsson, tidigare föredragshållare i föreningen om exempelvis Namibia och Istanbul. Han skrev följande om vinnarbilden som togs av Lars Åkesson (hans första tiopoängare i våra tävlingar för övrigt).

"När allt har lastats ombord återstår bara att kasta loss och äventyret väntar. Efter seglatsen ligger fartyget tryggt förtöjt i väntan på nästa gång..."

Som vanligt finns vår jurypersons kommentarer vid respektive utvald bild i månadsgalleriet nedan.

Lars Åkesson 10
Anna Erlandsson 9
Ulf Svensson 8
Gun-Inger Arvidsson 7
Robert de Maré 6
Lars G Truedsson 5
Claes Jonsson 4
Sven Karlander 3
Tommy Cronholm 2
Bengt Karlsson 1

Anmärkning: Då det finns ett nära släktskap (plus att jurypersonen var med när bilden togs) har tävlingsansvarigs egen bild tagits bort från bedömningen och visas i galleriet "utom tävlan".

Månadens bild augusti 2019

 

Juli månads bild

Tina Löwenborgs och Anders Svenssons andra juryuppdrag den här sommaren var på temat "hantverk" och 24 medlemmar skickade in bidrag. De skrev följande om vinnarbilden, tagen av Anders Blom (hans andra tiopoängare hittills i år):

"En varm och kärleksfull bild på hantverk som går vidare i generationer. Top notch!"

Som vanligt finns våra jurypersoners kommentarer vid respektive utvald bild i månadsgalleriet nedan.

Anders Blom 10
Niklas Svensson 9
Christer Lindberg 8
Sussi Bogren 7
Egdar Ackermann 6
Anne-Grethe Holt 5
Ingemar Ljungdahl 4
Marie Barge 3
Patrik Nilsson 2
Ulf Svensson 1

Det finns inga bilder i detta galleri.

Månadens bild juli 2019

 

Juni månads bild

Juryuppdraget för juni och juli månad gick till våra tidigare medlemmar Tina Löwenborg och Anders Svensson, numera utlokaliserade till norra Skåne. Temat för juni månad var arkitektur och 36 medlemmar hade skickat in bidrag till denna utmaning. Våra jurypersoner hade följande att säga om vinnarbilden, tagen av Lars G Truedsson:

"Ett stycke historia som blickar upp på den moderna arkitekturen, vilken härlig bildidé! Fin komposition."

Som vanligt finns våra jurypersoners kommentarer vid respektive utvald bild i månadsgalleriet nedan.

Lars G Truedsson 10
Sussi Bogren 9
Peter Kåveland 8
Christer Lindberg 7
Ingemar Mårtensson 6
Marie Barge 5
Anne-Grethe Holt 4
Iwona Åkesson 3
Olivia Ahlberg 2
Tomas Nilsson 1
Månadens bild juni 2019
« 1 av 2 »

 

Maj månads bild

Femte månadens juryuppdrag på temat "shopping" gick till den kunnige gatufotografen Nils Albertsen. Han hade följande att säga om vinnarbilden från Anders Blom (som är en väldigt ny medlem i föreningen, så ett extra stort grattis till honom!):

"En i mitt tycke underbar bild. Vilket utbud han har att leta igenom. Bilden är rolig men det finns också en allvarligare underton i bilden, illustrerande ett överflöd i dagens konsumtionssamhälle. En klar etta i min bildvärld. Den fångar ögonblicket."

På måndagsträffen kunde dessutom Anders berätta att bilden är tagen i Paris vid en butik som kallas för "Sympa". Så vitt undertecknad förstod det är detta "slutstationen" för kläder som inte sålts i vanliga butiker eller i diverse outlet-affärer. De läggs upp utan någon som helst sortering och det är upp till besökaren att leta igenom högarna efter fynd för en mycket billig penning.

/Tomas, tävlingsansvarig

Som vanligt finns vår jurypersons kommentarer vid respektive utvald bild i månadsgalleriet nedan.

Anders Blom 10
Peter Johansson 9
Lars G Truedsson 8
Anders Bruun Skov 7
Barbro Posner 6
Bengt Karlsson 5
Anne-Grethe Holt 4
Robert de Maré 3
Edgar Ackermann 2
Kenneth Ekdahl 1
Månadens bild maj 2019

 

April månads bild

Fjärde månadens juryuppdrag gick till naturfotografen Christer Granberg, som hade följande allmänna kommentar till sina urval av bilder:

Först vill jag tacka för att jag än en gång fått förtroende att bedöma en etapp i ert mästerskap.

Antingen betyder detta att ni var nöjda med bedömningen, av etappen FÅGLAR, som jag gjorde förra sommaren, eller kanske är det så att ni känner att jag behöver träna på att bedöma bilder och därför vill ni ge mig en chans till? Dom som blev utan poäng kan ju inte vara nöjda.

Förra gången kunde man se att det inte var många av er, som sysslar heltid med fågelfotografering. Men det var roligt att se hur ni på olika sätt angrep ämnet. Denna gången är kreativiteten mindre. Alla har i stort sett lämnat in traditionella naturbilder.

Det var genomgående en bra standard på era bilder. Många fina landskapsbilder, med både tanke och känsla. Men som vanligt också några som inte riktigt nådde den nivå, som man kan förvänta sig av erfarna fotografer.

Det var mycket svårare att rangordna bilderna denna gången. Jag fick lägga mycket tid och kraft för att komma fram till den ordning, som jag här kommer att presentera, men det var väl spenderad tid.

Alltid lika trevligt att titta på vad andra duktiga fotografer åstadkommer.

Hjärtliga fotohälsningar

Christer Granberg

Christers val av vinnarbild (tagen av Anne-Grethe Holt) som du kan se ovan fick honom att skriva följande kommentar:

"En bild som har det mesta. Man kan förstå varför dessa människorna har tagit sig upp hit för att blicka ut över detta fantastiska bergslandskap. Vyn är hänförande, personerna absolut rätt placerade och ljuset är magiskt. De sista solstrålarna träffar den gräsbevuxna kullen och längst bort smälter de mest avlägsna bergen in i en oändlighet med himlens varma ton. En klar vinnare. Grattis!"

Samtliga tio utvalda bilders kommentarer finns vid respektive bild i galleriet nedan (öppna småbilden så ser du kommentaren längst upp till höger under namnet på fotografen).

Anne-Grethe Holt 10
Ingemar Ljungdahl 9
Patrik Nilsson 8
Claes Jonsson 7
Sven Karlander 6
Wolfgang Gerlach 5
Ingrid Nilsson 4
Olivia Ahlberg 3
Lars Åkesson 2
Niklas Svensson 1
Månadens bild april 2019
« 1 av 2 »

 

Mars månads bild

När det var dags att bedöma årets tredje tävling på temat "Järnväg" föll uppdraget att bedöma våra bilder på DSB Fotoklub (vilket kändes mycket passande!). (http://jernbane-foto.dk/klubben/)

De skickade följande allmänna kommentar om hur deras urvalsprocess gått till:

"Vi siger tak fordi, I viste os den tillid at bedømme jeres billeder med jernbanemotiv. Det er normalt vores hjemmebane, og det var derfor spændende at se, hvordan I løste opgaven.
Vi har løst opgaven med bedømmelsen således. Laila og Karl Wigh har arbejdet som et hold og Linda og Kurt Jeppesen har hver for sig bedømt billederne.
4 af de valgte billeder har alle peget på, så de er nummer 1-4. 4 billeder er der to ”grupper”, der peget på, og 2 billeder er valgt ud fra en gruppes forslag.

 

I første omgang har vi valgt 10 billeder hver, som vi har rangordnet og skrevet kommentarer til. Dernæst har vi sammenlignet resultaterne og diskuteret os frem til en samlet bedømmelse.

Der er flere rigtig spændende billeder og så også nogle ”bløde mellemvarer”, som der altid er i konkurrencer. Vi har valgt at vise et miniaturenbillede sammen med teksten, så vi er sikre på at vi ikke har blandet noget sammen."

De valde en bild från Årets Fotograf för 2017 och 2018, Claes Jonsson med följande kommentar:

"Rigtig godt fanget. Fin sort/hvid konvertering, flot lys og god skildring af de 3 personer, som alle har nok at gøre.

Viser med stor tydelighed vores afhængighed af de digitale medier – unge som gamle.

God komposition."

Samtliga tio utvalda bilders kommentarer finns vid respektive bild i galleriet nedan (öppna småbilden så ser du kommentaren längst upp till höger under namnet på fotografen).

Claes Jonsson 10
Niklas Svensson 9
Lars G Truedsson 8
Sven Karlander 7
Marie Barge 6
Wolfgang Gerlach 5
Sussi Bogren 4
Anders Grönlund 3
Anders Bruun Skov 2
Ingvar Adnerhill 1

 

* Trots att juryn var förutseende och bidrog med småbilder intill varje kommentar så att rätt bild skulle få rätt kommentar lyckades tävlingsansvarige ändå förvirra sig själv och redovisa en bild fel vid uppläsningen av resultatet på måndagsträffen. Det som står på den här sidan är dock det helt korrekta resultatet. Tävlingsansvarige skäms och lovar att försöka ha bättre koll nästa månad då det är MÅNGA bilder att hålla reda på.

Månadens bild mars 2019
« 1 av 2 »

 

Februari månads bild

Årets andra tävling, på temat "Familj" bedömdes av fotografen Kajsa Ragnestam (http://www.kajsasfoto.se/). Hon fastnade mest för Sven Karlanders bild och gav följande kommentar om bilden:

"Härlig familjebild där man kan känna känslan av samhörighet och trygghet. Att bilden är operfekt (armar som flaxar, bebis som tittar ner) gör den perfekt! Ett stort plus för att ingen tittar in i kameran. Denna bild skulle platsa som professionellt bildbanksmaterial."

Samtliga tio utvalda bilders kommentarer finns vid respektive bild i galleriet nedan (öppna småbilden så ser du kommentaren längst upp till höger under namnet på fotografen).

Sven Karlander 10
Robert de Maré 9
Autumn Strahammer 8
Iwona Åkesson 7
Sussi Bogren 6
Lars Åkesson 5
Lena Boström 4
Anders Bruun Skov 3
Ulf Svensson 2
Rolf Olsson 1
Månadens bild februari 2019
« 1 av 2 »

 

Januari månads bild

I årets första tävling som var på temat "Skrot" visade det sig att vår juryperson, fotografen Lasse Carlsson, fastnat mest för Gert Jacobssons bild. Han gav följande kommentar till vinnarbilden:

"Framtiden reser sig från skrotberget, bra komposition och val av motiv."

Samtliga tio utvalda bilders* kommentarer finns vid respektive bild i galleriet nedan (öppna småbilden så ser du kommentaren längst upp till höger under namnet på fotografen).

 

Gert Jacobsson 10
Robert de Maré 9
Wolfgang Gerlach 8
Britt-Marie Löfgren 7
Pelle Sjöberg 6
Anette Berggren 5
Bengt Karlsson 4
Rune Karlsson 3
Marie Barge 2
Anders Grönlund 1

 

*vid presentationen den 11 februari redovisades dessvärre en bild fel (tävlingsansvarige hade läst sitt eget Excel-blad fel...), men här i resultatlistan är det det korrekta resultatet. 

Månadens bild januari 2019
« 1 av 2 »