Utmaningen  – en succé

På årets första måndagsträff presenterade Sussi Bogren, en ny Utmaning. En inspirationskälla för att få igång fotograferandet, efter all julmat 🙂  
Utmaningen går ut på att man väljer ett tema. I vår variant av Utmaningen, så hade Sussi en skål med en massa små lappar OCH det var det 30 st som plockade var sin lapp.  Det  är nog rekord i antal deltagare anmälda, så här direkt  på måndagsträffen. 
På varje lapp det stod ett tema. Som t.ex , trassel, full, dubbel och slut !

Sedan är det upp till varje deltagare att på detta tema plåta 3-5 foto. Antingen som en serie som hänger ihop eller som enstaka bilder som associerar till temat .

- Tanken är att man ska UTMANA sig själv, sa Sussi.
Att komma ur sin ”komfort-zon”, om man brukar t.ex bara plåta arkitektur, så kan man kanske ta lite porträttfoto istället.
- Har man svårt att komma på något om sitt TEMA-ORD, kan man ju söka synonym-ord till sitt tema, tipsade Lena om.
Fler idéer kan man ju också få genom att gå till biblioteket och titta i fotoböcker och konstlitteratur.
- Så ge Utmaningen OCH er själva en riktig chans, att plåta i lite nya (eller gamla) banor, fortsatte Sussi.

Är det fler som vill vara med, så är det bara att maila Sussi på utmaningen@ffim.se, så skickar hon ett tema. Dock senast den 1/2 !

Bilderna skall sedan skickas in till Sussi på mail-adressen UTMANINGEN@FFIM.SE,
Senast den 28 februari vill Sussi ha bilderna. Dessa skall var i JPG-format och 1500px på längsta sidan.

 - OCH kom ihåg det viktigaste är att hålla sig till sitt tema OCH att ha kul, avslutade Sussi med att säga.

 

 

Glöm inte
våra Kurser och 
Foto-grupper

Porträttgruppen  24/1

Arkitekturgruppen 25/1

Blixt-kurs  31/1

Internationella
Utställnings-gruppen 2/2

Egen fotoblogg 6/2

Analog-kurs 11/2

Lightroom-kurs 14/2

Gatufoto-gruppen 23/2

 

 

 

 

Innan Sussi utmanade oss alla, så hade Conny en bildvisning med styrelsens, valberedningens och revisorernas, bilder från deras gemensamma resa till Korrö.
Syftet med resan var, förutom att fotografera, att jobba ihop styrelsen. Att under gemytliga former t.ex få ihop ett intressant och kul program, att få styrelsearbetet att flyta ännu bätte och givetvis lära känna varandra ordentligt. Så med lite drygt ett dygn på sig hanns det med att åka 22 mil gånger 2, fotografera, käka en god middag, fotografera nattbilder, käka frukost, ta gryningsfoto, ha styrelsemöte och så naturligtvis fotografera ännu mer 🙂

Klicka på de små bilderna så förstoras fotona !

 

Vår nuvarande ordf Rikard och Leif Rosén. Leif är den som varit ordförande längst i föreningen och är numera hedersmedlem

En chans till för RIFO 2017

Leif Rosén, våran ålderman i föreningen, har satt ihop lite mer historia om FFiM. Ni hittar mer om detta, i bland annat pärmarna i vårt bibliotek – Strålgången -
- Vi är förmodligen den äldsta fotoklubben i Sverige, sa Leif och föreningens första utställning i utlandet var i Frankrike i slutet av 40-talet.
- Men där var jag inte med, sa Leif med ett leende på läpparna.
Så titta i våran ”bibbla”, där hittar du mycket kul och intressant att läsa- Plus en massa fina fotoböcker !

Efter och under fikan, var det inlämning till RIFO 2017. Årets stora fototävling. Tyvärr var det bara knappt  10 st som lämnade in och anmälde sig till tävlingen.

Så därför har Tomas lovat att ta emot anmälningar till de DIGITALA-klasserna , en vecka till. Dvs till och med  på Tisdags-cafét den 24/1, finns det chans att vara med i RIFO 2017.

För mer information gå till Riksförbundets informations-PDF och sedan till anmälningsformuläret på http://www.rsf-fotoklubbar.org/laddaupp/. För att vara med behöver du ett föreningslösenord (och om du inte varit med förut registrera dig som ny användare). Detta kan du få via mail till Tomas på tomas@ffim.se. Via den epostadressen kan också kommas överens om hur ni ska göra med bortglömda lösenord, betalning etc!

 

 

För att ha något att göra under julen 🙂 så delades det ut ett tema under vårt Jul-Mingel i december. Temat var VILA och det lämnades in bilder från 13 fotografer under kvällen.
 Alla 13 hade hittat sin definition av ordet VILA. Allt ifrån en mus i fälla, ett litet barn vilande på sin pappas mage till en bild på en skönt avslappnad ”Casanova” i  Barcelona.

Till höger här,  hittar en bild av varje fotograf, som lämnade in till temat.
Klicka på de små bilderna så förstoras fotona !

Dessa bilder avnjöt vi den sista delen av årets första FFiM Måndagsträff
– så nu är 2017 officiellt igång.

Välkomna till nästa Måndagsträff den 30 januari

 

Text och Foto, där ej annat anges -  Conny