Framkalla & kopiera

Vi har planer på att dra igång en introduktionskurs
i hur man fotograferar ANALOGT under hösten!
Välkommen att göra en INTRESSE-anmälan !

Denna intro-kurs som blir uppdelad på tre tillfällen, är tänkt att ge en första inblick i hur det är att fotografera med kamera, som man laddar med film. En kamera där det oftast inte finns någon automatik, utan man ställer in allt manuellt. Använder en lös exponeringsmätare för att få fram vilken tid och bländare som skall användas, detta utifrån ISO-talet på den film som laddas i kameran.
Allt detta och lite till tänkte vi gå igenom på första träffen nere i vår lokal.  Sedan är det dax att ge sig ut och omsätta teorin till praktiskt fotograferande i närliggande Pildamnsparken.

Träff nr 2 är det dax att gå igenom hur framkallning i dosa går till, vilka kemikalier som skall användas och vid vilka temperaturer. Sen skall givetvis filmrullarna från fotograferingen som gjordes första kvällen framkallas.

Tredje träffen, blir det en introduktion i att göra vackra förstoringar av de framkallade negativen. Därefter kommer deltagarna att ha tillräcklig kunskap för att själva framkalla och ta fram sina bilder, i vårt fina mörkrum i vår föreningslokal.

Tycker DU att detta verkar intressant - anmäl dej på formuläret här intill.
Anmälan är EJ bindande, utan är en INTRESSE-anmälan.

Vill du ha mer info,
kontakta vår Mörksrums-ansvarige - Tomas Nilsson
via mail Tomas@ffim.se

 


Några bilder från föregående Intro-kurser

 

Analog kamera och lös exponeringsmätare