Porträtt-gruppen 181015

Den 15 oktober var det dags för kvällsfotografering med Porträttgruppen. Det var stor uppslutning även den här gången. Jätteroligt!

Prick 18.30 stod 13 st förväntansfulla fotografer med diverse utrustning vid Friisgatan i Malmö. Vi började med att berätta att de bästa bilderna från kvällens fotografering kommer att ställas ut i vår lokal.

Efter en veckas fantastiskt höstväder med 18-20 grader och strålande sol var vi glada att även den här kvällen bjöd på vackert väder.
Fotograferna delades in i smågrupper om tre-fyra st och sen var det äntligen dags att gå på varsitt håll och fotografera varandra med hjälp av både medtagna och befintliga ljuskällor.

Kvarteret kring Möllan och Folkets park bjöd på spännande miljöer och vi avrundade kvällen med lite trevligt samkväm på Skolgatans ölcafé.
Det blev en härlig kväll. Nu ser vi fram emot att se alla spännande bilder!

 

foto: Conny

foto: Anne-Grethe

Klicka på bilderna så får du dem i STÖRRE storlek

foto: Conny

foto: Anne-Grethe

foto: Conny

Dax igen den 20 nov

Nästa träff med porträttgruppen blir den 20 november kl 18.30, då vi hjälps åt att hänga bilderna i vår lokal.
Alla tar med 2 st utskrivna bilder i A4 format.
Hålet i våra svarta passepartouter är 19x29. Men det är viktigt att det finns kant runt för monteringens skull. Crimson har en storlek som är 20x30, den blir bra om man tar tunn vit kant runt.

Ni som var med i måndags och eventuellt inte kan komma på novembermötet, kan lämna bilden/bilderna innan till någon av oss.

Nästa träff blir visserligen i FFiM´s lokal, men så här gött kan det ofta bli när man är ute med Porträtt-gruppen och avslutar kvällen på ett trevligt ställe.
foto Sussi Bogren

Fotogruppernas kväll

En sak till!  Ta även gärna med ett usb med dina allra bästa bilder från det senaste året med Porträttgruppen.

Det kan vara t.ex Modellbilder från Pildammsparken, studiobilder från Kajsas studio, triptyken och ev. din ”historiska” bild om du har den tillgänglig digitalt.
Även kvällsporträtten som inte fick plats på utställningen och några roliga ”kringbilder" från året som gått.
Vi gör ett urval av bilderna som ska visas på presentationen den 3 december, då vi har fotogruppernas kväll.
Ni som inte kan komma den 20 november kan mejla era bilder till någon av oss.

 

 

Nästa uppgift

Har du en just nu massor av lust att fotografera kan du  börja fundera på nästa uppgift, nämligen porträtt med människa & djur. De bilderna redovisas digitalt på nästa års första träff, i januari. Vi återkommer med datum när det är spikat.

Varma hälsningar Sussi & Anne-Grethe