Arkitektur-gruppen 190130

Förr i tiden gick människor till en föreläsningsförening för att lyssna på upptäcktsresande och titta på deras bilder från fjärran exotiska länder. Det var mycket spännande när Sten Bergman höll i en lång stav och stötte den i golvet för skifte till nästa bild.
Nu kan vi gå till Arkitekturgruppens möte och titta på nutida forskningsresande, som visar sina bilder och berättar om fjärran och nära.

Vi fick både se bilder tagna utanför dörren hemma, bilder från en balkong, dörrar i Riga och Den blå staden i Marocko, supermoderna byggnader i Köpenhamn, en mur i Mexico tagen för länge sedan, gatuhus i Kirseberg, vackra interiörer och exteriörer i Malmö och nattbilder från moderna områden i Köpenhamn.

Vi fick också se en interiörbild från Museum Appartement - atelier de Le Corbusier, 24 rue Nungesser et Coli - 75016 Paris
https://en.parisinfo.com/paris-museum-monument/71441/Appartement-atelier-de-Le-Corbusier

Uppgiften till denna kväll var att fotografera och visa fem arkitekturbilder och då välja sådana motiv som var och en själv tycker bäst om. Till dessa bilder berättades också lite om varför resp fotograf är intresserade av just den sortens bilder. Här intill kan du se några av de bilder som visades och berättades om på denna träff.

Året ut..
Uppgiften till nästa gång hittar du lite längre ner, men vi ska också ha en uppgift som sträcker sig hela året. Den går ut på att var och en ska ta bilder på en byggnad som helrenoveras eller byggs helt ny från grunden.

Några i gruppen har börjat på att ta bilder från ett pågående byggprojekt, som vi tittade på under kvällen.

Uppgift till nästa gång blir att fotografera Trappor
och sedan ta med 5-8 bilder på usb eller pappersbilder till
nästa möte torsdagen den 28 februari kl 18.30
på Café Condeco, vid Södertull i Malmö

Vi ses då.
Ingrid Nilsson

Kvällens uppgift  var att fotografera och visa fem arkitekturbilder på ett motiv man själv gillade

En av Ulf Svensson bilder
Det var ett av Peter Johansson favorit motiv