Blixt-verkstad 190507

Att vi har omväxlande väder i Malmö, är en väl förankrad sanning. Att vi har omväxlande ljus är också en sanning. Skillnaden är att i Blixt-Verkstaden tränar vi oss att ALLTID ha RÄTT LJUS !

Vi är rätt framgångsrika på att fylla ut med blixt, där det befintliga ljuset är för tunt. Vi vet hur man ska simulera solljus. MEN tyvärr har vi ingen makt eller kunskap om hur man ska tämja vädret !

Så istället för att vara utomhus i Pildamms-parken och praktisera balansering mellan blixt och dagsljus, fick vi tillbringa kvällen i lokalen. Då de högre makterna bestämde sej för att låta vädret sabotera vår foto-session, med lite blött genomträngande regn.

Istället så övade vi istället nere i vår fina lokal, att lätta upp ett porträtt med blixt. Ett porträtt där det fanns en stark ljuskälla bakom modellen. Här nere i lokalen blev det en blixt på full effekt med ett varmtonsfilter på. (Vädrets makter snuvade oss på en riktig sol 🙂 )

MEN vi ger oss inte !!!
Vi samlas igen och går ut i Pildamms-parken och då ska vi jobba mer med att bemästra solen !
Så ta med kamera och blixt till vår träff 
Måndagen den 10/6 kl 18.30

Vi ses då
// Conny

foto: Peter Kåveland
foto: Peter Kåveland
Herr Kåveland fångad av min (Conny) kamera och lite lätt bearbetad i Lightroom.
Alla är lika intresserade att lära sej mer och det är lite "trängsel" när det är dax att praktisera, dvs att fotografera
foto: Bengt Karlsson
ALLA får praktisera med att vara modell 🙂
foto: Bengt Karlsson
Här räckte inte upplättningsljuset i ansiktet riktigt till
foto: Peter Kåveland
...men här blev det rätt
foto: Peter Kåveland