Analogintroduktion

Nu är det ännu en gång dags att genomföra vår MYCKET populära och efterfrågade Analogintroduktion, där medlemmar lär sig hur man tar sig hela vägen från att sätta i filmrullen i kameran, över fotografering, framkallning och hela vägen till kopiering så att de i slutänden står där med ett analogt foto på papper som de har tillverkat helt själva (fotot alltså, papperet är tillverkat av andra ;-)).

Antalet platser är mycket begränsat för att vi kan inte ta in hur många som helst i mörkrummet samtidigt (vi har gjort den missen förut), så anmäl dig så fort du vet att du vill vara med. Vi kommer dock att köra kursen igen i höst så kom du inte med den här gången så kommer det att finnas fler chanser! Anmälan sker till tomas@ffim.se.

Kostnaden för detta är 100 :- för material (film, kemi och papper) som du betalar vid första kurstillfället. Det krävs dock att du är medlem för att deltaga (medlemskapet kan du läsa mer om här, för vi har mycket annat att erbjuda än bara den här kursen!). Du behöver också ta med dig en filmkamera som du kan använda under kursen, och det kan vara en småbildskamera eller en mellanformatskamera, det är upp till dig.

Upplägg:

Vi kommer att köra vårterminens upplaga av kursen i vår lokal, uppdelat på tre tillfällen:

18/4 Fotografering (11 - 15) - vi introducerar analogfoto och hur det skiljer sig från digitalfoto. Vi laddar sen kamerorna och ger oss ut och fotograferar.

25/4 Framkallning (15 - 19) - vi går in i mörkrummet och lär oss hur man laddar framkallningsdosorna, blandar kemin och hur man får fram en filmremsa med negativ.

2/5 Kopiering (15 -19) - ännu en stund i mörkrummet. Vi väljer den bästa bilden från filmrullen och arbetar sedan fram en pappersbild från denna.