Höstens program & Sommarens Tema

Vi hoppas ju inte att sommaren ska bli kort och som i Ledins sång, "regna bort" - MEN visst behöver man alltid något att se fram emot, att längta till ! Så härmed bjuder vi på en riktig LÄNGTAN - HÖSTENS digra PROGRAM Vi startar Måndagen den 24  augusti med att presentera Bildstafetten som drar igång denna kväll. Ni vet den där aktiviteten där man får en bild och sedan skall "spinna-vidare" på något i den bilden, som i den gamla "viskningsleken". Det blir mycket bilder denna premiär kväll, vi har ju också haft vår "lapp-plockar" aktivitet under våren. Innan vi fick stänga ner, så fick alla en chans att dra en lapp ur Helgas burk och få ett tema att fundera på och plåta. Denna Utmaningen har nu resulterar i ett fint bildspel. Sist men inte minst så skall vi titta på de vinnande bilderna från Juni och Juli omgångarna av Månadens Bild. Samt givetvis applådera vinnarna så de både ser och hör det! Det har vi ju tyvärr inte kunnat göra under hela våren. Sedan rullar det på med mer Bildvisning, presentation av Årets FFiM-stipendiat, lite Historiskt Nedslag samt diskussion om "Vad är en bra bild" samt avslutas strax innan Jul med sedvanligt Jul-mingel och korandet av Årets Fotograf. Vi ska inte heller glömma Tisdags-Cafét varannan tisdag OCH alla våra FOTOGRUPPERs träffar, som kommer att annonsera sina datum och tider, allt eftersom de drar igång!

Ha en skön sommar, så ses vi den 24 augusti // Styrelsen

>> Höstens Program <<

Mycket på gång under Hösten

Sommarens Tema - Sök detaljer som sticker ut

För att Du skall ha lite att göra i sommar 🙂
- förutom att plåta för Månadens Bild samt Skånska Kustpärlor,
så har vi även ett SOMMAR-TEMA.

Sommar-Tema
"Sök detaljer som sticker ut"
Det svarta fåret bland de vita, det lilla barnet bland många vuxna, lingonet i blåbärshavet,
en färgklick i bilden eller svanen omgiven av gräsänder..?
En detalj som bryter av i en bild blir ett naturligt blickfång och i bästa fall en ingång som fångar din betraktares intresse.

När Du funderat kring detta tema och varit ute och plåtat, så skickar Du 2-3 bilder till helga@ffim.se  senast den 31/8.
Som vanligt vill ha dina foto i JPG-format och ca 2000 pixlar på längsta sidan.

Ha en skön sommar
Kram Helga

En färg som sticker ut...

Ett huvud som sticker upp...

Utställningen Skogens Magi

I början av denna veckan så var jag tillsammans med Anne-Grethe och plockade ner vår utställning på Trelleborgs Bibliotek.
Tyvärr så blev ju denna ingen succé – PUBLIKmässigt 🙂

Vi hängde våra bilder på temat SKOGENS MAGI, torsdagen den 1:a april (OBS inget april-skämt 🙂 och redan från lördagen efter, så stängde alla Trelleborgs bibliotek !
Vi hoppades att stängningen inte skulle var så länge, men tiden drog ut och vi fick förlängt utställningstid, hela Maj ut. MEN dessvärre, så är faktiskt biblioteken fortfarande stängda för allmänheten. Så bilderna finns nu nere i vår lokal.

Vi lämnar dock inte ut bilderna ännu. Då vi har ny utställnings plats på gång. Vi har ännu inte fått något klart besked, så vi får återkomma efter sommaren med mer detaljer.

// Conny

För dig som vill se bilderna i vår utställning,
så producerades denna korta video, strax efter  stängningen

Allt snyggt nerplockat och och nerpackat… …i väntan på förhoppningsvis en ny Utställnings plats

Vad ser du i molnet

Nya motiv.

Förhoppningsvis så är Corona-tider snart över, men vi får nog tåla oss och hitta på nya idéer.

Satt i trädgårdsstolen och tittade uppåt och då såg jag många motiv.

Det trevliga är att motiven kommer och går och förändras ganska snabbt, och man kan sitta kvar och bara fantisera, du slipper ranta runt, bara vänta.

Det finns träd, teddybjörnar, olika djur mm, precis vad som helst det är bara den egna fantasin som sätter gränserna.

Jag fastnade för ansikten, bifogar tre bilder, så ni förstår vad jag menar.

Hälsningar Robert de Maré

 

Gubbe 1
foto Robert de Maré
Gubbe 2
foto Robert de Maré
Gubbe 3
foto Robert de Maré