Mats Areskoug ställer ut

Mats Aresksoug deltar med åtta foton,
i en utställning i regi av VSKG, Västra Skånes Konstnärsgille, 

Staffanstorps konsthall

Blekingevägen 1, Staffanstorp.

Tid 17 okt – 1 nov
Vernissage lördag 17 okt kl 12-17

Öppettider:
lördag o söndag 12-17
tisdag och torsdag 14-17

Något om mina bilder av böcker och bokhyllor

För mig handlar dessa bilder om minnet – och specifikt minnet av böcker. Jag läser mycket och har stor glädje av mina böcker, men samtidigt är jag frustrerad av att minnet är så obeständigt. Boktitlar försvinner ur minnet och böckernas innehåll suddas ut alltmer. Intrycken från böckerna bleknar, glider undan, eller flätas samman – och det är just vad som sker med bokryggarna i mina bilder.

När det gäller bildernas estetik har jag inspirerats av bokhyllornas tydliga horisontella och vertikala linjer. Bokhyllans gavlar och hyllplan avbildar jag med full skärpa och klarhet – de får bilda ett ramverk som stabiliserar bilden. Mot detta kontrasterar uttrycken jag valt för böckerna.