Läsare, Fortskaffningsmedel och Människans bästa vän

Inför gatufotogruppens säsongsavslutning, den 15 juni, hade bidrag från 10 fotografer kommit in, varav 7 st var närvarande i klubblokalen.

Det var tre olika teman som skulle redovisas på denna säsongsavslutning; Läsare (mobiltelefoner uteslutna), Bilar (eller fortskaffningsmedel i största allmänhet), Människans bäste vän (det blev mest hundbilder). Det var med andra ord en ganska omfattande bildvisning med tillhörande diskussion,

Vi hann lite mer än halvvägs innan det blev dags för en kort fikapaus. Det var speciellt kul att få hälsa en ny medlem välkommen på studiebesök den här kvällen, Sören Örtman hade med sig bilder från Thailand och från Malmö med Läsare och Fortskaffningsmedel.

Efter en diger visning var det så dags att tacka för den gångna säsongen börja blicka framåt. 4 dagar är spikade för träffar i klubblokalen i höst. Möjlighet till lite fotopromenader skall också ges under hösten. Vi tittar dessutom på vad GDPR betyder för oss som gatufotografer, och vi lär oss lite om bildanalys och kritik som kan användas då vi har visnIng av de olika temana för hösten och då vi planerar och tar våra bilder. Men mer detaljer om detta följer när vi är tillbaka i augusti.

Tema för uppehållet blir “Semester” med tre under teman; Turister, Camping och förtäring. Mer om detta finns att läsa på kommande program sidan.

Ha en underbar sommar med mycket avkoppling och framförallt mycket fotograferande.

Vi ses i augusti.
/Ingemar

foto: Sören Örtman
Klicka på bilden och “ta hem” en PDF-fil med höstens program