Färg och form med Michael Borring

Färg och form med Michael Borring
Han älskar rött och gult, linjer och former, kaos och mycket av allt – vår medlem Michael Borring som under måndagsträffen fick visa sina favoritbilder.

Han började kvällen lugnt med ett foto av sig själv från 80-talet med en varmkorv och en tung analog kamera runt halsen. Åren som pressfotograf satte sina spår och efter att ständigt ha kånkat runt på 15 kilo fotoutrustning reser han numera väldigt lätt. Med en mindre kamera med ett 35 eller 50 mm objektiv och en bra mobil kan han istället fokusera på sitt val av motiv.

– Ja, det var några år sedan, sa Michael när berättade om bilden.
foto: Conny

Från den analoga tiden får vi en glimt av rockscenen i Malmö på 80-talet, foton från fotoskolan där vi får se en ung Anne-Grethe Holt på bild och även privata svartvita bilder från Sovjetunion. Men sen brakar det loss i olika fotomappar som ”gatufoto i Norden”, ”Färg och form” och ”Utomlands” mfl.

Var Michael än befinner sig så går han ut på stan med intentionen att ta en kopp kaffe. Från den utgångspunkten poppar det alltid upp olika grejer som han bara måste ta en bild på. Gärna snabbt och lite i smyg. Ofta är det roligare utomlands eftersom saker ser annorlunda ut och hemma i Malmö är det lätt att bli hemmablind.

Hans fru kallar honom för en fluktare som bara är ute efter bilden, men inte är intresserad av att prata med eller veta något om människorna som finns med. Även om han inte riktigt vill så måste han ge henne rätt.

Madrid, Tokyo, Chicago, Provence, Honolulu, Aten, Paris, Panama, Valencia…det är ingen hejd på städer och orter som han besökt med sin kamera och som tur är, så är det nån som frågar varför han rest just dit. Svaret är enkelt – hans fru springer maraton så hon väljer platserna och han hänger bara på. Som en sann gatufotograf!

foto: Michael Borring

Med även en konstutbildning i bagaget så målar Michael gärna bilder i huvudet, men som han översätter med kamerans hjälp. Det röda, gula och lila dominerar men även linjer och skuggor. Han dras till elskåp och vi får se många bilder med överklistrad, trasig reklam. Han gillar också skyltfönster och kombinerar reklamfotona med skyltdockor, speglingar och linjer på ett spännande sätt. Han smyger gärna in på bakgårdar för att se om det händer något extraordinärt.

Elskåp på stan, är ett omtyckt fotoobjekt
foto: Michael Borring
Även detta ett affischerat elskåp
foto: Michael Borring
En oemotståndlig telefon i Aten – om den funkar är ointressant men bilden måste tas!
foto: Michael Borring
Det röda, lila och guldet lockade honom att ta den här bilden av Jesu fot i Guadalajara i Spanien
foto: Michael Borring
Ofta använder han sig av sig själv som en skugga för att komplettera bilden – här vid smörcentralen i hamnen
foto: Michael Borring

Efter att ha lyssnat på Michaels tankar om sina bilder och sitt fotograferande har åtminstone jag fått upp en djupare förståelse för hans digra instagramkonto och dit tycker jag att ni andra också ska bege er!
Instagram: @michaelborring
Blogg: mborring.blogspot.com

Text: Lena Boström Foto: Conny

– Det jag fastnade för här var att, Här bodde folk och sedan var inte vägen lång till sista vilan, förklarade Michael till en av sina många färgsprakande bilder
foto: Conny

Fem i Köket

Nya foto på en av våra tre utställnings väggar.
Wolfgang har hängt fem stycken bilder på dovhjortar. Bilderna är fotograferade i Jægersborg Dyrehave och utanför Skurup under okt och nov 2023.

Vill du också ställa ut DINA foto – anmäl dej via länken på denna sidan >> https://ffim.se/ha-en-egen-fotoutstallning/

Öppet för alla medlemmar!
Anne-Grethe & Conny

Stanna till i köket och kika på Wolfgangs bilder
foto: Conny