Lär dej mer i Lightroom

29 april,
Jobba med färgblandaren i Lightroom.

Upplevelsen av en färgbild påverkas av hur färgerna presenteras. Vid detta tillfälle tittar vi på Lightrooms verktyg färgblandare. Med den går det att ändra specifika färger för att få fram just den bild som vi vill ha. Färgmixern finns i alla versioner av Lightroom.

21 maj,
Jobba med färggradering i Lightroom.

Det sista som görs med en färgbild är att lägga de färgtoner som skapar stämningen i en bild. Verktyget vi använder är färggradering, i äldre versioner kallat splittoning. Med detta verktyget kan vi göra delar av bilden varm eller kall beroende på om det är en ljust eller mörkt del.. Ett exempel är den populära ”Orange and Teal” graderingen.

Hjärtligt välkomna till vår lokal klockan 19.00, de båda kurs-dagarna
/Anders Bergquist