Måndagsträff med KONSTIGT, Vatten och Utmaningen

Medlemmarnas egna bilder var det övergripande temat för terminens sista måndagsträff i lokalen.
(Nästa måndagsträff blir ute på Tallriken i Pildamms Parken)

Första redovisningen var att Ingemar visade bilderna från utefotograferingen den 8 april. Ett tjugotal medlemmar hade lämnat in foton på temat KONSTIG från Pildammsparken och närområdet kring Konsthallen och Triangeln.

Alla hade fått mejla in vars två bilder och det blev väldig variation med allt från Christers sepiatoner och sammetslins till utbrända bilar, speglingar i dammarna till ett udda gaffelstilleben i ett träd.
Så vad vi egentligen såg i denna bildvisning, var att ett gäng fotografer hade haft en rolig och kreativ kväll och det var ju precis vad vi var ute efter.

Du ser de flesta inlämnade bilder i bildspelet här ovanför!

Kanske ett KONSTIGT ansikte? foto: Brasse
I mörkret tittade vi igenom bilderna, bl.a Christers foto med sammetslins och i sepia.

Andra redovisningen var Jonas visning av foton från Landskrona-utflykten den 4 maj då ett tiotal medlemmar deltog.


Temat för dagen var VATTEN och nästan (!) alla bilderna hade ett vatten med. Det var strand, kanaler, vattenglas och en stundtals torrlagd fontän som hade lockat till förevigande. Summan blev ett antal vackra, estetiska foton från Landskrona som jag nu gärna vill besöka.

 

Se några av bilderna från Landskrona
i bildspelet här under

Tredje programpunkten höll Niklas i – redovisning av UTMANINGEN som delades ut på små, små lappar i januari. Vi fick inte veta hur många som dragit lappar och hur många som skickat in foton, men vi förstod att det var en rejäl diskrepans.

De olika uppgifterna varierande från väldigt konkreta som ”vita vackra blommor” där Göran Andersson fått bege sig till blomsteraffären och köpa sig en krukväxt att fota till mer abstrakta som ”full fart framåt”. Christer Lindberg hade löst ordet ”sårad” med en bild på sjukhuset, Robert Gustafsson hade fotat en av Malmös kanaler genom att tolka ”vårflod” till ”vår flod” – aldrig någon hejd på associationerna, precis som det ska vara.

Utmaningen 2024

Som sista och fjärde programpunkt stod redovisning av Månadens Bild april på temat GLAS och där fanns också många och varierade tolkningar.  Vi kunde gratulera Anne-Grethe Holt till tiopoängaren denna gång.

Du kan läsa mer om resultatet för Månadens bild på >> https://ffim.se/resultat-2024/#april

Anne-Grethes vinnande bild i April-omgången av Månadens bild
 

text: Lena B & foto: Conny (där ej annat anges)