Arkitektur och väder

Onsdagen den 28 augusti hade Arkitekturgruppen första träffen efter sommaren.

Uppgiften var : Arkitektur och väder. Det var en uppgift som på ett sätt var den lättaste med en byggnad i kombination med väderlek. Men flera uppfattade uppgiften som svår att tolka.

Det var roligt att ses igen och titta på bilderna från sommaren. Det var både bilder hemtrakterna och från utflykter inom landet och från utlandet. Det var mörka moln som tornade upp sig och regnvåta byggnader likaväl som klarblå himmel med klara färger på byggnader.

Ibland är den bästa bilden den som inte blir tagen, kameran finns inte med eller så är det helt enkelt olämpligt att ta bilden.

Någon berättade om ett väldigt regnväder på natten på havet i ett fjärran land. Plötsligt försvann regnet och fullmånen lyste på en regnbåge utan färger! Det var en mycket märklig syn!

foto: Christer L

Resebilderna var denna gången från Mallorca. Det var betoning på linjer, former och färger.Längs en strandpromenad fanns olika nyanser av beige och ljusgrått och sanden var blekgul.

Murar hade byggts upp längs gång- och cykelvägar med stenar i olika nyanser av samma färg som sanden. Efter regn hade det växt upp kraftigt grönt gräs längs cykelvägarna.

Resebilderna denna gång var tagna av Ingrid N

Nästa arkitekturträff blir onsdagen den 2 oktober kl 18.00.

Uppgiften är : Trappor med trappräcken inomhus eller utomhus.

// Ingrid