Triptyk av Lars GT

Mina triptyk-projekt.
Mitt intresse har egentligen sin grund i 1960-talet och med andra uttrycksformer än fotografi. Jag tecknade, skulpterade och målade. OP-konsten och skiktade alster inspirerade mig till en serie “människor”, både i   tre dimensioner. Det resulterade bl a i små bilder, tecknade i tusch på acetatfilm i tre lager, som ni kan se ett exempel på här i “Samtal i porten”, figurkompositionen “Familjen” och collage i lådor, som “Och slut är tiden”..

Vid ett besök hos ögonläkaren fick jag syn på en IKEA-triptyk och tyckte att monteringen med djup var intressant. Tyvärr kunde jag inte hitta den i deras sortiment, så idén nyttja dem fick vila ett tag.

Vid ett besök på Hornbach fick jag syn på en kvadratisk ram med möjlighet att montera en bild “på djupet”. När landskapsgruppen varit på en tur till Östarp, tog jag ett antal bilder, bl a en med ett gammalt fönster och några trevliga interiörer och fick en idé om att kombinera ett par till en djupmontering, i stil med en del collage i lådor som jag gjort på 60-talet.
Jag hade senare turen att hitta en IKEA-ram i en secondhandbutik för 60 kr, och monterade i den tre bilder från dyn-området i Skanör.
Vid ett senare besök på Hornbach fick jag syn på en något mindre ram än IKEA-ramen, men med plats för en triptyk och då tog jag upp idén igen.

Det finns ett oändligt antal olika sätt att skapa triptyker och här visar jag några exempel inom de olika spår som jag hittills provat.

Hoppas att detta kan ge dig inspiration till egna spännande projakt.
Lars GT.

Lars ställer ut i “Christers rum”