Nya medlemmar – nya foto

Trots att några programpunkter gick upp i rök – en medlem som skulle visa bilder blev sjuk och ”någon” hade glömt minnesstickan med bilderna från Malmöfestivalen någonstans ute på vischan – fick vi ändå ihop en innehållsrik måndagskväll.

Wolfgang önskade alla välkomna innan han gav ordet till Peter Kåveland som nu tar över stafettpinnen från Wolfgang som ny ansvarig för Landskapsgruppen. Vilket ju kan kännas som ett bra val eftersom Peter har varit Svensk mästare i just landskapsfotografi. Peter visade lite bilder och berättade sina tanker kring gruppen. Precis som tidigare kommer det bli utflykter varvad med bilddiskussioner i lokalen men Peter öppnade också upp för att man kanske kunde göra någon lite längre utflykt med övernattning.

Det kommer snart ett utskick med mer information för alla som är intresserade av gruppen.

Peter Kåveland tar hand om Landskapsgruppen. En uppgift som passar bra för 2023 års Svenska Mästare i just Landskaps foto.

Sedan var det dags för Ingemar att presentera dom nya medlemmar som skulle visa bilder under kvällen.

Först ut var THOMAS RENHOLT med specialitet Konstnärliga kobilder. Han berättade att han var inspirerad av både Edward Hopper och barocken och gillade minimalistiska bilder. Less is more. Thomas visade bilder med stor bredd – allt från arkitektur och fåglar till landskap i snö.

Konstnärliga ko-bilder, var något som Thomas tyckte om att plåta
foto: Thomas R
foto: Thomas R

Nästa man på scen var ERIK HALVARDSSON som blev medlem för bara ett par månader sen. ”Att gå med i FFIM är en av dom bättre sakerna jag har gjort i år” berättade han.

Eriks största fotointresse är resefotografi som vi fick se många fina exempel på.

Motiv hittar Erik överallt, som här en dubbelbild, både bakåt i backspegeln och framåt bakom den 🙂
foto: Erik H
foto: Erik H

Sist ut av dom nya var JAN FORSMARK från Sala som bor i Malmö på vintern och därför bestämde sig för att gå med i FFIM fast han redan är med i andra fotoföreningar.

Jan började med att visa olika fågelbilder – bland annat en som i Wikimedia hade fått pris som bästa naturbild. Sen kom bilder från Island och andra ställen samt exempel på hans stora passion Argentinsk tango. Jan berättade att han hade fel inställningar i kameran när han började fotografera tangon men det blev så bra att han fortsatta med samma inställningar. Ibland kan slumpen ge kreativa bilder.

Jan gick sen över till att berätta om några av sina andra projekt i livet, bland annat släktforskning. Ett mål här är att kanske kullkasta tidigare teorier om namnet Sala. Kan det vara så att Sala kommer från Sadeln och betyder en mäktig plats?

foto: Jan F
Med en passion för tango, är känslan i bilden viktig
foto: Jan F
foto: Jan F

Sen blev det kaffe och massa snack innan Conny fick ordet för att än en gång påminna och hjälpa oss medlemmar hur vi skall skicka in bilder till hemsida och Månadens bild med mera.
Så ta en “tur” runt på hemsidan, så FÅR DU inte bara en massa tips, utan också reda på NÄR det händer något på FFiM. Höstens hela PROGRAM finns där, vem som är vår styrelse OCH givetvis dina medlems-FÖRMÅNER !!!!

Lena – vinnare
Slutligen blev det dags för resultatet i Månadens bild där det ett tag visades allt annat än plana ytor medan alla Mac-tillhängare fick vatten på sin kvarn.

Problemet löstes med en “norsk reset”, dvs det klassiska starta om och vi fick se resultatet av en lite speciell Månadens Bild eftersom Stina Deurell i egenskap av jury även hade fått välja tema.

De närvarande i lokalen gav en varm applåd och Ett stort GRATTIS till vinnaren – Lena Boström –
Mer om detta kan du läsa här >> https://ffim.se/resultat-2024/#sep

Under MEDLEMSSIDOR, hittar DU mycket MAT-nyttigt! Under de andra flikarna finns ännu MER som Du har NYTTA AV!

text: Anne-Grethe &
foto: Conny (där ej annat anges)