Lightroom är ett program för fotografer !
Det tar hand om allt, från det du fotograferat och börjar direkt att jobba för dej med att du laddar ner dina bilder till datorn.
Redan då, kan du förbereda en bra och nogrann arkivering av dina bilder. Du kan placera dem i mappar, ”tagga” dem samt få dem i den ordning du vill ha dem i.
Sedan fortsätter du med att gå igenom bildskörden och plockar ut och markerar de som är bra, bättre och bäst, samt de som inte blev så bra och ska kastas !
I framkallningsmodulen kan du justera bl.a färger och exponering, samt beskära bilderna. Ja, i stort sett allt det som du tycker att din bild behöver för att bli riktigt bra.
När du är nöjd så exporterar du din bild i valfri storlek och
upplösning och lägger ut den direkt på Facebook eller laddar upp bilden på din egen blogg !Detta är ingen komplett kurs i Lightroom,
utan en introduktion till det bästa hjälpmedlet,
för dej som fotograf !
Vill du lära dej mer, så kan du sen kontakta mej
på Tisdags-Cafét eller så kan vi kanske dra igång en fotogrupp.
// Anders Bergquist

Vi börjar med 3 kvällar där vi går igenom det hela teoretiskt, där du får lära dej hur arbetsgången är i Lightroom. Allt från du nerladdningen av ditt minneskort, via redigering/”framkallning” till export av färdigt foto.
Sen bygger vi på med hur man ljusar upp/mörkar ner, justerar färg och mer därtill, för att avsluta med att exportera den färdigredigerade bilden.

18/9 – 27/9 – 4/10 med Start 19.oo

OBS!
INNAN du skickar formuläret –
FYLL i spam-skyddet som DYKER UPP överst på detta formulär,
när DU fyllt i allt!

Anmäl dig på formuläret här intill