Månadens Bild

Vad är Månadens Bild i FFiM?

Det är en utmaning som vi kör varje månad (utom december) i Fotografiska Föreningen i Malmö, där medlemmar tävlar med varandra om äran att ha tagit den månadens bild.

Varför tävlar vi?

Vi startade dessa utmaningar för att få våra medlemmar att gå ut och ta nya bilder och tänka i nya banor när det gäller fotografering. Det är dessutom ett utmärkt sätt att se verk av andra medlemmar och inspireras av deras bilder.

Hur gör man?

Det är jätteenkelt! Man skickar sin tävlingsbild som får vara vilken storlek som helst till manadens-bild@ffim.se.
Den bör dock vara 3000 pixlar eller större på längsta sidan, då vinnarbilden kommer att tryckas på posterboard och visas i klubbblokalen under månaden därpå.
Därefter får vinnaren bilden att ta med sig hem.
Deadline för alla tävlingar är midnatt sista dagen innan månadskiftet (31 januari för februari månads tävling, 28 februari för mars tävling etc).

Hur går bedömningen till?

Varje månad får en utomstående bedömare (fotoklubb/grupp eller enskild fotorelaterad person) ta ställning till bilderna och välja tio stycken favoriter. Dessa rangordnas från 1 till 10 och kommenteras med några rader om varför de valdes ut och vilka intryck de gett. Därefter ställer tävlingsansvarig samman dessa omdömen och gör ett bildspel med allas bilder som presenteras på en måndagsträff där vinnaren hyllas.

Men vad är då Årets Fotograf?

Efter att vi tävlat i elva månader räknas alla poäng från månadstävlingarna samman och då utses den person som fått flest poäng till Årets Fotograf. Vinnaren får sitt namn på vårt fina vandringspris och äran att ta hand om detta under ett helt år.

Välkommen att tävla i Månadens Bild
// Tomas Nilsson
tävlingsledare

Nytt för 2017, är att vinnaren i varje månadsomgång, får sin bild upptryckt till Poster och monterad på board, berättade Tomas,

Det var få poäng som avgjorde 2016 års upplaga. Stefan Eriksson knep 3:e platsen med 57 poäng, Anders Svensson fick en poäng mer och blev 2:a. Ytterligare en poäng Lars Bendroth ihop. Så med 59 poäng blev Lars Bendroth Årets Fotograf !

Tidigare års vinnare

 

2015 Jörgen Strandberg

2014 Julija Broberg

2013 Jörgen Strandberg

2012 Martin Tjernström

2011 Jörgen Strandberg

 

 

 

 

2015 hade Jörgen och Tina Löwenborg "strid in på mållinjen". Men i sista omgången tog Jörgen de sista behövliga poängen för att vinna.

arets_fotograf_2014

2014 blev Julija Broberg Årets fotograf, flankerade av Lena Malmström och Jörgen Strandberg