En första träff den 24/1

Tisdags Cafét den 24:e, var en kombo med Porträtt-gruppen. Så förutom de som redan är med i gruppen, så fick vi visa upp för de andra närvarande, vad vi håller på med.

Tanken med detta första möte, var att "dra igång" gruppen igen. Det gjordes också med besked. Det kom många bra idéer på vad vi skulle göra under våren.
Det som kanske var mest intressant och kanske lättast att sjösätta, var att vi skulle ta upp "hemläxan" igen. Dvs vi snackar oss samman om en idé eller ett tema. Detta skall sedan varje deltagare fånga på sin sensor eller film, till nästa gång vi träffas. 
Förutom att ta den bild eller bilder vi bestämt som "hemläxa", så ska man också ta en eller flera bilder, för att kunna visa hur och var och kanske med vad, man skapat sin bild. Detta är för att vid den kommande träffen, kunna visa oss andra deltagare hur man gått tillväga OCH på det sättet lär vi andra oss hur man kan göra och kanske inte göra 🙂

Hemläxan som bestämdes till nästa träff blev, att fotografera 3 varianter av inomhus porträtt. Att variera ljuset, t.ex ta en bild med fönsterljus, en i läslampans varma sken, etc etc.

Nästa träff bestämdes också att bli Måndagen 6 mars kl 19.00, i lokalen.


 

Nu tar vi nya tag

1/1-2017

Under hösten har Porträtt-gruppen varit vilande. Mycket beroende på att jag, (Conny), har haft fullt upp med annat styrelsearbete.

Men nu tar vi nya tag till våren 2017.
Vi träffas först på TISDAGS-Cafét den 24/1

Där  tänkte jag mej att vi ska diskutera, VAD vi skall hitta på i gruppen !
Bild Diskussion, se och lära av andras foto, fotograferings-tips, "workshops", redigerings tips, studiofotografering, ELLER vad tycker DU ??

Jag ser framemot en givande kväll och rolig vår, med många porträtt tagna !

Är du inte med i Porträtt-gruppen ännu, men vill vara med! Hör av dej!

//Conny Magnusson

Några bilder från våra "workshops" under åren...