Att vara med i...

Utställningar & Tävlingar som du kan DELTAGA I,  annonseras på denna sida.

FFiM får en del inbjudningar varje år om olika foto-evenemang. Det är oftast sådana tävlingar där du som enskild anmäler ditt intresse. Kan vara både svenska och internationella. När det gäller utställningar är det oftast, något som vi är med på som förening.
Med den nya hemsidan,  har vi nu en fin möjlighet att på ett enkelt sätt informera om dem. 


  • Lasse 1:a och Ingemar 5:aLasse 1:a och Ingemar 5:a
    några av FFiM medlemmarna foto: Ulf Svensson I lördags (22/10) var det Fotofestival i Eslöv. Arrangerat av Eslövs Fotoklubb. Fem olika föreläsare, med bland annat Brutus Östling, förgylde dagen. -Det var både givande och intressanta, berättar Uffe Svensson, som var en av de FFiM medlemmar som var på plats i Eslövs Medborgarhus. – Många tips och tricks förmedlades av föreläsarna. Lasse och Ingemar med sina vinnande bilder.Foto: Ulf Svensson Mellan 9 och 18 var det förutom föredrag, även fotoutställningar och en plankettävling. Två medlemmar i FFiM visade framfötterna i plankettävlingen. En blev 1:a och en 5:a!I klassen “Naturens konst” tog Lars G Truedsson hem segern.I klassen “Fritt” placerade Ingemar Ljungdahl sej på femte plats. Vi gratulerar de båda! // Conny Lars G Truedssons vinnande bild i klassen “Naturens konst”. Ingemar Ljungdahls bild i klass “Fritt”
  • Inlämning till RIFO är påbörjadInlämning till RIFO är påbörjad
    FFIM-medlemmar ute i Klagshamn. (Foto: Tomas Nilsson) Nu har Riksförbundet öppnat inskick till årets upplaga av Riksfotoutställningen (som i år äger rum i Avesta i maj i samband med förbundets årsmöte). Som vanligt finns det ett antal klasser man kan deltaga i A Kollektion påsiktsbilder (3-5 stycken) B Kollektion digitala bilder (3-5 stycken) C Enstaka påsiktsbilder (max 4 st) D Enstaka digitalbilder (max 4 st) E Bildspel Alla detaljer om hur stora bilder etc ska vara i respektive klass, hur mycket det kostar att vara med i olika kategorier och hur ett bildspel får vara utformade finns på regel- och infoblad i PDF-format från förbundet. Viktigt för medlemmar i FFIM Eftersom vi deltar i detta som förening måste man ha en inloggning till uppladdningssidan som är kopplad till medlemskapet i vår förening. De som var med och tävlade förra året har kvar sin inloggning, men om du vill vara med och inte har deltagit förut måste du registrera dig via en länk som du får via tävlingsledaren (dvs undertecknad). Maila till tomas@ffim.se så får du denna länk skickad till dig. Om det är så att du ska deltaga med pappersbilder (dvs i klass A och eller C) måste du ta dessa med dig (eller skicka via någon annan) på första träffen för terminen den 13 januari eftersom jag måste ha tid att samla ihop allas bidrag och tävlingsavgifter i god tid för deadline som är sista januari. Swish är att föredra, men kontanter fungerar också i nödfall. DESSUTOM! Även om du bara deltar med pappersbilder måste du ladda upp digitala versioner av dessa så att tävlingskommittén kan ha dem med i kataloger etc (om det nu skulle vara så att din bild blir uttagen). Om det är något annat du undrar över, maila till mig på adressen ovan, eller fråga på första träffen för terminen den 13 januari. /Tomas

Har varit med i...

Tävlingar som du HAR DELTAGIT I annonseras på denna sida.

Många av FFiM´s medlemmar deltar i foto-tävlingar varje år. Det är alltid lika kul att få en utmärkelse och uppmärksamhet, för det jobb man lagt ner på en bild.

Så Du som har varit med på något evenemang, kan väl maila in en notis till oss webmasters. Vi lägger upp det på denna sida, gärna tillsammans med den eller de foto, du fått din utmärkelse för.