Vad gör man på en styrelseresa?

Kvällen startade med ett härligt bildspel, av Conny, från styrelseresan i höstas till Varberg med ett fotostopp i Bua.
Första stoppet för gänget, som bestod av styrelsen, revisorerna och valberedningen, var i Bua hamn. Där vandrade gänget runt i en timmes tid och fotograferade. Sedan drog man sej ut mot Kroksta fyr, som ligger knappt en kilometer från Bua. Här fanns det förutom den lilla vackra fyren, även välslipade och polerade stenformationer.
- Man spred ut sej rätt snabbt och allas kameror gick varma, berättade Conny under visningen av bildspelet.

En god lunch intogs sedan i Bua hamn, innan färden gick vidare till Varberg och Fästningen där. Natten skulle alla tillbringa på Fästningens Vandrarhem.
OCH är man ett gäng från en foto-förening, så förstår att det blev en hel del plåtande till, efter att alla inkvarterat sej och packat upp.

Vad gör man då på en styrelseresa? Alltså förutom att fotografera..
- Vi gör det för att hämta inspiration och planera lite inför kommande säsong, berättade Conny vidare. Det är lite av teambuilding.
Själva bildspelet som Conny visade, kan du se här under. Bara klicka på länken.

Anne-Grethe avlöste med ett bildspel av egna minnesbilder och underbar och rofylld musik till. Många vackra och intressanta foto visades upp på filmduken.

En kaffe paus måste ju också få plats,  med sedvanligt mingel i lokalen. Fikan är ju också viktigt, så att nästa presentation kan förberedas.  🙂

De vackra stenformationer fotograferade Wolfgang vid Kroksta Fyr
En sida ur Helgas "projekt-bok"

 

Lite piggare efter kaffe & kaka fortsatte kvällen med - Att jobba med fotoprojekt.

Helga berättade att det kommit förslag att starta en ny Fotogrupp med namnet Projekt. Detta om intresse finns och visst fanns de det.
- Gruppen skall inte göra ett projekt tillsammans, utan var och en skall själva jobba med sitt projekt, förtydligade Helga.
Gruppen skall vara för att hjälpa till att starta upp, att vara ett stöd, vara ett "bollplank" för ideér och som ett stöd.
- Tanken är att träffas ca en gång i månaden, eller hur vi kommer överens om, sa Helga.
Helga fortsatte sedan med att visa hur hon själv jobbade med sitt analoga Kockums projekt. Gick igenom olika förberedelser och hur man kan jobba vidare till ett slut.
- Som ett stöd och kom ihåg, använder jag ett litet notishäfte, berättade hon vidare. Det är min "projekt-bok" där jag skriver in ideér, tankar och sätter in bilder allt eftersom. Du ser en sida här till vänster.

Du som är intresserad av vara med i denna nya fotogrupp och vill ha lite hjälp med att komma i gång, skicka ett mail till Helga@ffim.se

 

Ett annat projekt som Lars G Truedsson har hållit på med under några år, är att göra kokböcker. Men inte vilka kokböcker som helst, utan med sina egna recept OCH illustrerat med sina egna foto. Han visade olika fotoböcker från olika tryckerier. Berättade vad som var bra och mindre bra, vad man bör tänka på om du vill beställa flera ex av samma fotobok. Så har du några frågor om hur man gör fotoböcker, fråga Lars.

Kvällen avslutades med att Christer visade sitt pågående projekt om graffiti målningarna på P-huset Annas vägg. Ett projekt som hållit på i över tio år.
- Och som förmodligen aldrig blir färdigt, tillade Christer.
Han har även börjat med att fotografera blommor, träd i svartvitt och hoppas kunna göra en fotobok av arbetet.
Som alltid ett trevligt och intressant föredrag av professor Lindberg och som gjorde att tiden gick fort till nio och det var dax att säga TACK för i Kväll!

Vid pennan denna kväll
Helga Kringleh

Lars berättade om hur han jobbar med sina kokböcker