Åter samlade på Måndagsträffen

Den senaste Måndagsträffen var vi tillbaka i normala förhållande igen. Ja så normala det numera kan bli. Fortfarande så är vi alla lite mer “på tårna” med att hålla avstånd och fortfarande t.ex känna efter hur man mår innan besöket i lokalen.

Men det blev en normal öppning på kvällen då Helga vår ordförande på sedvanligt vis hälsade alla de nästan 20 medlemmarna välkomna prick 19.oo !
Hon poängterade att det var så kul att kunna ses igen i lokalen efter drygt ett och ett halvt års väntan.

Efter dessa inledande ord och lite annat hälsade hon kvällens gäst välkommen.
Detta var ordföranden i Riksförbundet Svensk Fotografi Nils-Erik Jerlemar.

– För att travestera den berömda tandläkarreklamen, så vill jag säga att jag inte bara är ordförande i RSF utan också medlem i FFiM sedan många år. Inledde Nils-Erik med att säga.
– RSF är ett förbund för fotoentusiaster – inte fotoamatörer, för det är något annat, fortsatte han med att förklara. Alla är välkomna i RSF, inte bara fotoklubbar.

Med drygt 135 fotoklubbar anslutna till RSF blir det tillsammans ca 6500 medlemmar. Via RSF är vi alla också medlemmar i Nordiska Förbundet för Fotografi (www.nordic.photo) och i de internationella FIAP och PSA.

Första “normala” Måndagsträffen samlade nästan 20 medlemmar.
Nils-Erik Jerlemar berättade om Riksförbundet Svensk Fotografi, där han är ordförande

Nils-Erik fortsatte med att berätta om vad RSF erbjuder oss medlemmar. Om de olika förtjänsttecken efter deltagande i såväl nationella som internationella tävlingar.
Via förbundet har vi lite olika medlemsförmåner som t.ex rabatter hos Moderskeppet, Gefvert kameraförsäkring, ZOOM fotoresor och tidningen Kamera & Bild.
Du hittar mer om detta på www. svenskfotografi.org
Det går också att söka arbetsstipendier och att medverka i Årsboken. Denna publikation med mycket och fina foto av alla Sveriges anslutna fotoentusiaster har kommit ut oavbrutet sedan 1976.

Nils-Erik tog oss med på en “tur” runt i RSF´s hemsida och jag rekommenderar er alla göra detsamma. Där finns mycket foto från alla de tävlingar som arrangeras varje år, både i Sverige, Norden och internationellt.

Avslutningsvis frågade Nils-Erik vad vi närvarande medlemmar önskade av förbundet. En av de saker som då lyftes var hur RSF tillsammans med de lokala klubbarna skulle kunna värva fler medlemmar och då särskilt ur den yngre generationen.
Med detta tackade Nils-Erik för att fått komma och berätta om vad RSF erbjuder. Därefter intog både han resten av publikum en rejäl go-fika, som stod framdukad i köket.

Nils-Erik visade och botaniseradepå RSF´s välfyllda hemsida

Du hittar RSF hemsida här
https://www.svenskfotografi.org/

För att skapa konto på RSF hemsida kontakta Tomas i styrelsen och följ sedan instruktionen på https://www.svenskfotografi.org/om-hemsidan/

Med en go kaga och en kopp kaffe och sorlet i lokalen så kändes ännu mer normalt. i kön till köket var dock lite mer avstånd mellan de fikasugna.

En kvart senare så satt alla ner igen och Helga höjde rösten och kungjorde att det var dax för Jonas att presentera bilderna fån höstsäsongens första måndagsträff. Den 18 augusti träffades vi ju utomhus i Folkets Park och Möllan. Även om vädret inte var på vår sida den kvällen så blev det en del foto tagna.
Två tema var det för kvällen. Pride var det ena då Pride-veckan pågick som bäst just då och sedan så gällde att finna bilder på tema Reflexioner. Med tanke på regnet som kom och gick, så fanns det mycket som reflekterades i vattenpölarna.
– Det blev nästan bara bilder från Folkets Park, berättade Jonas. Om det vädret eller ingen vågade sig ut kring Möllevångstorget framkom dock aldrig.

När ljuset tändes igen så utbrast Helga!
– I kväll går det undan! Klockan är snart nio.
Innan hon avslutade kvällen så passade hon på att informera om att Fotogrupperna är i gång igen.
Onsdag 29/9 är det Blixt-Verkstán. Dagen efter är det Gatufotogruppens tur. Efter helgen så träffas Porträttgruppen på måndagen den 4 oktober. och dagen efter det öppnar Kjelle Tisdagscafét.
Det finns fler platser till Introduktionskursen i Lightroom den 13 oktober – maila conny@ffim.se om du vill vara med.
Anders Svensson drar igång Bildspels-kurs under hösten. Hör av dej till honom eller Helga om du vill lära dej mer om hur man sätter ihop ett snyggt bildspel.

Text och foto (där annat ej anges): Conny

Jonas hade satt i hop en fin presentation av höstens första gemensamma workshop

Som vanligt klicka på bilden för förstoring och bildspel

FolketsPark-16 aug-21
Christer Lindberg 2 (1)
Author: Christer_Lindberg
Aperture: 5
Camera: Canon EOS 5DS R
Iso: 1000
« av 27 »