Presentation av dig som porträttfotograf – Porträttgruppen

Fröknarna hade ju inte riktigt koll på den där lilla detaljen med sportlov så vi var lite osäkra på hur många som skulle komma på måndagens träff i porträttgruppen. Men när klockan var slagen satt hela 11 förväntansfulla fotografer i lokalen.

Enligt önskemål från gruppen skulle alla denna gång presentera sig själva som porträttfotografer med 2 bilder från arkivet samt 2 nytagna.

foto: Sussi
foto: Sussi

Anne-Grethe startade presentationen. Det handlade om beskärning, ljus, komposition samt uttryck och detta diskuterades friskt.

Hela 14 fotografer hade lämnat in bilder och efter en intensiv timme började några skrika efter kaffe.
Såklart! Kaffet får man aldrig glömma bort. Efter lite mumsande på dammsugare och annat gott var det dags att slå sig ner för vidare visning av allas bilder.

foto: Anne-Grethe

Ibland diskuterades bilderna och ibland kom man in på allmänna diskussioner kring skillnader mellan gatubild och porträtt, en bra bild för mig och en bra bild för andra, öppna och slutna bilder och mycket annat.

Som vanligt en kreativ och rolig kväll och vi kunde önska en ny medlem – George – välkommen i gruppen.

foto: George

NÄSTA TRÄFF
blir torsdagen den 24 mars.

Enligt förslag från Wolfgang skall vi då fotografera varandra på Tekniska museet – eller Teknikens och sjöfartens hus som det egentligen heter.

Vi samlas i entrén lite innan 18 och då har vi en timmes fotografering innan museet stänger klockan 19.

Inträdet kostar 40 kr som var och en betalar på plats.

INGEN BLIXT ELLER STATIV ÄR TILLÅTIT.

Efter att museet har stängt tänkte vi fortsätta fotografera varandra utomhus och kanske försöka hitta ett ställe att fika.

VÄLKOMNA!
Anne-Grethe & Sussi

Tekniska Museet ligger på Malmöhusvägen 7, nära fiskehoddorna och Malmö Museum.