Analog kurs HÖSTEN 2023

Nu är det äntligen dags för FFiMs mörkrums kurser!
För att du ska få tillgång till mörkrummet vill vi att du går en kurs först och att du givetvis är medlem i föreningen.

Oavsett om och till vem du anmält dig TIDIGARE
vänligen ANMÄL DIG IGEN

Det tillkommer en självkostnad på 150:- för förbrukningsmaterial som betalas på plats vid första tillfället (via Swish eller kontant) och det är viktigt att man är medlem i föreningen för att kunna gå kursen (dvs. betalat in medlemsavgiften).


KURSDAGAR
 – 3 tillfällen
del 1: lördag 16/9 kl 11:00-15:00
del 2: lördag 23/9 kl 11:00-15:00
del 3: lördag 30/9 kl 11:00-15:00

Denna intro-kurs som blir uppdelad på tre tillfällen, är tänkt att ge en första inblick i hur det är att fotografera med kamera, som man laddar med film. En kamera där det oftast inte finns någon automatik, utan man ställer in allt manuellt. Använder en lös exponeringsmätare för att få fram vilken tid och bländare som skall användas, detta utifrån ISO-talet på den film som laddas i kameran.
Allt detta och lite till tänkte vi gå igenom på första träffen nere i vår lokal.  Sedan är det dax att ge sig ut och omsätta teorin till praktiskt fotograferande i närliggande Pildamnsparken.

Träff nr 2 är det dax att gå igenom hur framkallning i dosa går till, vilka kemikalier som skall användas och vid vilka temperaturer. Sen skall givetvis filmrullarna från fotograferingen som gjordes första kvällen framkallas.

Tredje träffen, blir det en introduktion i att göra vackra förstoringar av de framkallade negativen. Därefter kommer deltagarna att ha tillräcklig kunskap för att själva framkalla och ta fram sina bilder, i vårt fina mörkrum i vår föreningslokal.

Tycker DU att detta verkar intressant
– anmäl dej på formuläret här intill.
Antalet platser är begränsat – så “först till kvarn

OBS!
INNAN du skickar formuläret –
FYLL i spam-skyddet som DYKER UPP överst på detta formulär,
när DU fyllt i allt!

Välkommen
// Tomas


Några bilder från tidigare kurser

Introduktion med analoga kameror och hur man jobbar HELT manuellt
Praktik i Pildammsparken
Filmen stoppas i ljustät dosa och kan sedan framkallas i “dagsljus”

https://forms.gle/AmNdiYwD2C46rZmu5