Både på Liljevalchs och FFIM

Vår medlem Peter Kåveland har blivit antagen till Liljevalchs Vårsalong i Stockholm. Det var många tusen olika verk som skickats in till vårsalongen och hans tre foto/verk finns bland de 163 konstnärer som valdes ut till Vårsalongen 2024, med totalt 298 verk.
STORT GRATTIS!

Fem i Köket
Du hittar också hans bilder på vår utställning Fem i Köket, (som denna gång krympt till fyra bilder).
Så ta tillfället i akt när du passerar köket och ta en grundlig titt. Bilderna hänger i Köket fr.o.m 5 februari och till slutet av mars.

Liljevalchs vårsalong 2024
Vårsalongen pågår från 9 februari – 21 april och inleder på så vis varje nytt konstår på Liljevalchs. Den första salongen öppnade 1921 och Vårsalongen är därmed landets äldsta obrutna utställningsformat.
Färger, former och intryck har fångats både nära och långt ifrån Stockholm – hela världen syns i verk av 163 konstnärer på Vårsalongen 2024 med totalt 298 verk.
Årets jury
Årets jury bestod utöver konsthallschef Joanna Sandell Wright av curatorerna Ashik Zaman och Tawanda Appiah, OS-ryttaren Peder Fredricson – som själv även tecknar.

Peter Kåveland.
foto & Collage av Conny.
Verk 1
foto: Peter K
Verk 2
foto: Peter K
Verk 3
foto: Peter K
Verk 4 (blev ej antaget)
foto: Peter K

Mitt projekt ”Tid Är Allt Jag Har”
Mina fotoverk utgår från egna tankar och idéer i det aktuella tillståndet där och då.
För att skapa dynamik bygger jag upp ett scenario fritt att tolkas av betraktaren. ”Tid är allt jag har” är en serie fotografier som skapats mellan mina affärsresor i Oslo, Helsingfors och Århus där hotellrummen fått stå fond för mina fotografiska idéer.
Bildbehandling är lika viktig som fotografering där redigering i Lightroom och Photoshop ofta kan ta längre tid än både idéskapande och fotoarbete.
Fotografera är ett stort intresse, en kreativ process jag trivs med, och en viktig del av mitt välbefinnande. 2023 blev jag vald till Svensk Mästare i Landskapsfotografering.
*Verk 1,2 och 3 deltar på utställningen men verk 4 blev inte antaget.
Peter Kåveland
www.peterkaveland.se /
Insta @peterkaveland


text : Conny