Fotografering & varm korv en fin kombo

Gemensam utefotografering i + 16 grader och vindstilla – vad mer går det att begära? Inte ens temat för fotograferingen gick att klaga på, för ur ordet KONSTIGT gick det att dra ko, konst, kostig, konstig, stig, så det var bara att tänka en smula utanför boxen. Vi får se hur det blev när resultatet presenteras på måndagsträffen den 20 maj.

Det var också en kväll med stor uppslutning och som kalvar på grönbete rusade ett 30-tal fotografer uppför källartrappan med sina kameror och försvann in i gångarna på Pildammsparken med siktet inställt på något konstigt.

Man stötte på varandra lite här och där i parken och funderade om man skulle plåta samma skulpturer som alla andra eller försöka hitta något eget unikt objekt.

Niklas presenterade kvällens tema och utgick från ordet Konstig och det blev både ko, kon, kon-stig och mycket annat 🙂 Hur bilderna som ni medlemmar fångade med era kameror, redovisas på Måndagsträffen den 20 maj.

I lokalen satte Lina igång korvkokningen och det blev trängsel kring grytorna vid kvart över åtta när alla ville ha korv, bröd, ketchup och senap ungefär samtidigt. Med röda rosor på kinderna meddelade Lina sen att det gått åt 60 korvar!

Kvart över åtta var det återsamling i lokalen och förutom korv presenterade Niklas juryns bedömning av Manadens Bild temat VÄRME

Niklas hade sen lite svårt att få ordning på alla vårkänslorna i lokalen, men till slut hade alla torkat sig om munnen och satt sig på sina platser.

Då skojade Niklas till det med att visa bild efter bild efter bild i månadens bild för mars. Det surrades och grymtades lite. Vem har egentligt fått poäng? Men han höll minen tills alla 30 bilderna visats och förkunnade att NU skulle han visa vilka av dem som fått poängen. Taket höll på att lyfta av indignation och förlösande skratt. Nu startade spänningen omigen – loppet var inte kört – kanske hade just jag fått poäng?

Vinnare blev Claes Jonsson. Du kan läsa mer om resultatet här >>https://ffim.se/resultat-2024/#mars

En av de bättre måndagskvällarna den här terminen. Och då är det ändå väldigt trevlig gemenskap varje gång vi ses.

Text: Lena Boström

Line serverade korvar i massor och med perfekt service till alla
foto: Dennis

Klicka dej fram i detta bildspel – så ser du hur trevligt vi hade denna måndagskväll!
De bilder som är på kvällens tema, presenteras den 20 maj.