Resultat 2018

Totalt efter 5 månader

Iwona Åkesson 26 Helga Kringleh 9
Gun-Inger Arvidsson 23 Sussi Bogren 9
Claes Jonsson 23 Conny Magnusson 9
Mats Areskoug 22 Ingrid Nilsson 8
Lars G Truedsson 20 Gaetano Campidoglio 8
Niklas Svensson 19 Robert de Maré 7
Ingvar Adnerhill 16 Anne-Grethe Holt 6
Anders Bruun Skov 13 Anders Grönlund 5
Crister Lindberg 12 Pelle Sjöberg 4
Edgar Ackermann 12 Olivia Ahlberg 3
Bengt Andersson 10 Monica Grönlund 1
Javier Deleon 10 Tomas Nilsson 1

 

Maj månads bild

Fotograf: Iwona Åkesson

Fotograf: Iwona Åkesson

När det var dags för vår femte månadstävling, på temat "NÄRBILD", valde vår juryperson Lasse Carlsson att ge tiopoängaren till Iwona Åkessons bild av en vintergäck på väg upp genom snön. Detta var Iwonas första vinst i vår månadstävling, så ett stort grattis till henne!

Hans kommentar om bilden var följande: "Blomknopp i snö. En spännande bild i all sin enkelhet, bra val av motiv, enkla färger och former."

Iwona Åkesson 10
Mats Areskoug 9
Javier Deleon 8
Claes Jonsson 7
Lars G Truedsson 6
Niklas Svensson 5
Edgar Ackermann 4
Conny Magnusson 3
Christer Lindberg 2
Anders Bruun Skov 1

 

Månadens bild maj 2018
« 1 av 2 »

 

April månads bild

 

Fotograf: Christer Lindberg

Vår fjärde månadstävling, på temat ARKITEKTUR utföll så att Fjälkinge Fotoklubb som var vår jury den här gången valde Christer Lindbergs bild från Malmö Live. Deras motivering var följande:

"Spännande vinklar, vackert linjespel, fasadens struktur skapar motmönster, illusion av att den röda väggen hänger fritt och tack vare den röda färgen så blir det intressant."

De kunde uppenbarligen inte skilja på en 9:e och en 8:e plats, så den här gången har vi två 9:0r, men ingen 8:a.

 

Christer Lindberg 10
Iwonna Åkesson 9
Niklas Svensson 9
Gun-Inger Arvidsson 7
Ingvar Adnerhill 6
Anders Grönlund 5
Mats Areskoug 4
Sussi Bogren 3
Gaetano Campidoglio 2
Helga Kringleh 1
Månadens bild april 2018

 

Mars månads bild

 

Fotograf: Bengt Andersson

Vinnare i årets tredje månadstävling blev Bengt Andersson som vår juryperson Nils Albertsen gav följande kommentar till:

"Möjligen kan det uppfattas som ett lite kontroversiellt val men det beror att jag är väldigt förtjust i den här typen av bilder. Bilder med humor. Bilder som får mig att både dra på smilbanden men också att tänka till. Jag skulle tro att bilden har några år på nacken. Tagen i Paris kanske, eller någon annan fransk stad. Jag tycker mig känna igen parkeringsautomater-na.

Ingen märkvärdig bild men ett finstämt litet epos som speglar en tid som är förbi. Tiden då lokalen innehöll någon form av skönhetssalong. Nu är bara skylten kvar och minner om en gången tid. De vitmålade fönstren är en signal i sig. Den ensamma cykeln utgör också ett pikant litet attribut i bilden.

Bilden kanske också lite symboliserar den lilla affärens kamp mot stora affärsjättar och köpcentrum. En kamp som den lilla affären ofta förlorar. Så är det ju också här hemma. Småaffärerna ger upp och konverteras till kaffebarer.

Sammanfattningsvis sätter jag den här bilden som etta för att den är enkel och avskalad, för att den är humoristisk och eftersom jag tycker att den har ett budskap som appellerar till mig. Avsiktligt eller inte av fotografen. Det kan jag inte avgöra. Dessutom är bilden i svartvit och är bra kopierad. Inte för hög kontrast och lite dov i tonen vilket förstärker intrycket."

Bengt Andersson 10
Mats Areskoug 9
Ingrid Nilsson 8
Gun-Inger Arvidsson 7
Claes Jonsson 6
Niklas Svensson 5
Anne-Grethe Holt 4
Anders Bruun Skov 3
Javier Deleon 2
Olivia Ahlberg 1
Månadens bild mars 2018
« 1 av 2 »

 

Februari månads bild

 

Fotograf: Lars Truedsson

Vinnare i årets andra månadstävling blev Lars Truedssons bild som vår juryperson Rei Trulsson (som leder Facebookgruppen "Fotografi i Skåne" valde med följande motivering:

"Stort grattis till vinnarbilden, som förmedlar uppskattning efter lyckad jakt och det speciella vänskapsband mellan individerna i ett naturrealistisk miljö. Ett porträtt som man kan relatera till även om man inte jagar eller har husdjur."

Lars G Truedsson 10
Anders Bruun Skov 9
Helga Kringleh 8
Iwona Emma Åkesson 7
Sussi Bogren 6
Claes Jonsson 5
Pelle Sjöberg 4
Conny Magnusson 3
Olivia Ahlberg 2
Tomas Nilsson 1
Månadens bild februari 2018
« 1 av 2 »

 

Januari månads bild

 

Fotograf: Ingvar Adnerhill

Fotograf: Ingvar Adnerhill

Till årets första månads bild utsåg jurypersonen Ulf Nilsson Ingvar Adnerhills bild från Lofoten. Detta är Ingvars första månadsvinst i vår tävling. Urvalet gavs följande motivering:

"Porträtt av is och snö. Härlig kontrast mellan husen med raka linjer och släta rätvinkliga ytor och bergets kraftfulla, nästan hotande oregelbundna form. Raffinerat att ha bilden i svartvitt trots de färgrika (röda och gula) husen."

Han gav också ett allmän kommentar om våra bilder:

"Generellt tar ni fina bilder och detta är en synnerligen subjektiv bedömning där tolkningen av temat ”Landskap” var helt upp till er själva.

Roligt jobb och mycket givande och intressant och givetvis helt omöjligt att genomföra ."

 

Ingvar Adnerhill 10
Gun-Inger Arvidsson 9
Edgar Ackermann 8
Robert de Maré 7
Gaetano Campidoglio 6
Claes Jonsson 5
Lars G Truedsson 4
Conny Magnusson 3
Anne-Grethe Holt 2
Monica Grönlund 1

OBS: Eftersom det finns ett nära släktskap mellan juryperson och tävlingsansvarig plockades därför tävlingsansvarigs bild bort innan bedömningen genomfördes.

Månadens bild januari 2018