Ett gäng från FFiM på Dunkers

Ingvar, Sven, Ulf, Viggo, Wolfgang, Conny, Sussi, Nino, Helga, Karin och Sven-Olof

 

- BENDING REALITY -

Erik Johansson

Ett glatt gäng äntrade tåget på Malmö Central vid 10-tiden en lite ostadig sommar måndag. Resans destination var Dunkers Kulturhus och deras pågående foto-utställningar.
Efter att på gåsarad promenerat i hyfsat fint väder till entrén för begivenheterna, så radade vi vi upp oss och tog en magnefik grupp-selfie. Dock fick vi göra om fotograferingen en gång till, då Uffe och Viggo anslöt sej till oss, precis när vi pustat ut efter att ha hållit andan, dragit in magen och kammat håret (det sistnämnda gällde dock ej mej).

Så då var vi 11 st som skulle betala och se utställningen. OCH är man är fler än tio i grupp, då får man rabatt !! 🙂
Positiva efter denna ekonomiska favör, gick vi de få trapporna upp och inledde med att se Erik Johansson utställning - Bending Reality -
En utställning som leker med din hjärna och lurar dej att tro att du ser vad som händer, men strax efter uppdaga att något inte stämmer.
Eller för att citera Dunkers hemsida

" Erik Johanssons fotografiska illusioner av verkligheten fascinerar, roar och utmanar ögat. De surrealistiska omformuleringarna av det invanda och välbekanta experimenterar med hisnande optiska illusioner. "

Vi gick i runt och tittade på de stora printarna och det var verkligen upplevelse. I anslutning till utställningen visade en ca 15 min lång video, där Erik Johansson visade och berättade hur han jobbade och fick fram sina fotografiska verk.
Planering, planering och sedan fotografering och därefter mycket Photoshop. Men han poängterade att, det måste till rätt ljus i bilderna och från samma riktning, samma fotograferingsvinkel, överens stämmande färgskala och en massa annat. För att det ska se verkligt ut !

En utställning som varmt rekommenderas, även om man inte är någon Photoshop´s fantast!

Du kan se och läsa mer om utställningen på  https://dunkerskulturhus.se/utstallningar/bending-reality-erik-johansson/
På sin hemsida visar Erik också de flesta bilderna http://www.erikjohanssonphoto.com/


På samma våning finns det ytterligare en eller egentligen tre utställningar till. Det är tre fotografer som fotograferat i "sitt" Italien. Dunkers skriver på sin hemsida

" Stämningsfulla svartvita fotografier av tre internationellt kända fotografer. ITALIA är en poetisk berättelse i svartvitt."

De tre fotograferna är Anders Petersen, Lorenzo Castore och Martin Bogren. Det är bilder som går från i mitt tycke, Petersen´s hårda, råa bildspråk, via Castore´s mer spretande bilder, till Bogren´s varma, inbjudande och drömska foto.
Även ITALIA är en fotoutställning som är mer än väl värd en resa till Helsingborg. 

Vill du se mer innan du åker till Dunkers - kolla här-  https://dunkerskulturhus.se/utstallningar/italia/

 - ITALIA -

Anders Petersen
Lorenzo Castore
Martin Bogren

- MAT & FOTO -

Med färja
till Helsingör

Efter att ha givit den kreativa delen av vår kropp  två timmar av njutning, så var det dags låta magen få sin del av välbefinnandet.

Efter ha väntat en kvart medans det mesta, av ett kraftigt regn passerade över Helsingborg, så vi traskade vi snabbt i den nu tilltagande vinden och små regnandet, bort till Sundsbussarna. Väl ombord blev det kvickt serverat en röd pölse och en bajer, för nu var vi sultna ;

Även i Helsingör regnade det, men under ett uppehåll gick vi snabbt upp till ett litet hak, som Sven visade oss. Där blev det en pilsner till OCH tre goa smörrebröd. Danska smörrebröd är MYCKET på och lite under, dvs en god men liten brödbit och mängder av godsaker som pålägg. Faktiskt kändes det som en hel middag.

Efter att ha käkat, så gick vi sedan ut i Helsingör i små grupper och fotograferade.
För vi var  inspirerade, rejält taggade efter att ha sett så mycket bra foto och efter att ha käkat dessa goa "mackor" så var det skönt att röra på sej.

Text å foto (där annat ej anges) Conny

 


Här under kommer ett litet bildspel med bilder från oss 11 som hade en trevlig dag tillsammans.
Det är bilder från Dunkers, Helsingör, porträtt på varandra och lite till !